Инфо

26. април 2024.26. апр 2024.
Глас Подриња

Глас Подриња

Ускршњи базар гимназијалаца у духу празника

Различити декоративни предмети, јаја, венчићи, бројне посластице и освежење, али и књиге, нашли су се на штандовима у дворишту Шабачке гимназије, а у оквиру Великог ускршњег базара. Новац од продаје биће искоришћен у хуманитарне сврхе, а о његовој намени одлучиваће Ученички парламент. Током два сата, врата школе била су отворена за све посетиоце вољне да учествују у хуманој мисији шабачких гимназијалаца.
Глас Подриња

Глас Подриња

-Окупила се већина ђака одељења свих разреда. У оквиру базара имамо такмичење за најлепше ускршње јаје у две категорије- шарање воском и све технике украшавања, а награђује се и најлепши венчић за Врбицу. Другарица и ја смо направиле венчић, а такође имамо и наш штанд са послужењем, које ће посетиоце освежити по топлом времену. Ученици су се трудили да донесу различите ствари, да буде разноврсно, имамо и књиге. Ово није први пут да организујемо овакве акције које имају за циљ прикупљање новца у хуманитарне сврхе, последња је била почетком септембра- подсетила је ученица првог разреда Дуња Степановић.

Глас Подриња

Идеја је, истакла је директорка Маријана Исаковић, да се последњег дана школе окупе и у лепом расположењу кроз заједничку акцију дају свој допринос предстојећим празницима.
Глас Подриња

-Желели смо да унесемо радост у последњи дан пред школски распуст и да покажемо шта је српска традиција, јер, веровали или не, многи нису знали чему служе венчићи за Врбицу, али смо их упознали са тим данас и оживели и ту традицију. Ђаци су се потрудили да припреме слаткише, теткице су спремиле колаче и ово је прилика да се сви заједно друже. Имамо награде за традиционално најбоље офарбано јаје, за укупан допринос манифестацији и за друге технике фарбања- воском, темперама и бојама. Наставници ликовног су оценили које је заслужило признање као најлепше, а одабран је и најлепши венчић- рекла је директорка Шабачке гимназије.

Глас Подриња

Глас Подриња

Глас Подриња
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa