Инфо

8. мај 2024.8. мај 2024.
Полигони спретности (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)

Полигони спретности (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)

Мале олимпијске игре: Радост спорта и дружења

Десет школа и 40 екипа такмичило се на Малим олимпијским играма у хали Зорка. Мале спортисткиње и спортисти водили су борбе на градском нивоу, најбољима следи наступ на међуокружном и републичком надметању. Финално такмичење је у Новом Саду.

Десет школа - 40 екипа


Поносно су име својих школа носили девојчице и дечаци узраста од првог до трећег разреда осмолетки.

Мали олимпијци (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)


-Сви највећи шампиони су почињали на оваквим такмичењима, овде су спортски стасавали и градили базу за велике успехе. Поносни смо на све учеснике, на родитеље који их усмеравају на прави начин. Дружења, срећа, задовољство и здрав живот су најважнији, а сигуран сам да ће у будућности неки од учесника националну химну слушати и са победничког постоља - рекао је Милан Ђенадић, председник Спортског савеза Шапца, али и некадашњи врхунски кајакаш, шампион света 2006. године.

М. Ђенадић - председник Спортског савеза Шапца (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)


На полигонима спретности за први и други разред такмичиле су се мешовите екипе дечака и девојчица, док су трећаци имали одвојене женске и мушке екипе.

-Полигони су конципирани ка развијању природних облика кретања. Програм Расти здраво траје од 2010. године, уз помоћ Савеза за школски спорт и Спортског савеза Шапца. Тренутно у њему учествује више од 1.500 ђака од првог до четвртог разреда. Надамо се да ће у наредним годинама бити још више учесника, јер је редовна физичка активност велики залог за здравље и здраво одрастање - предочио је стручни сарадник на Пројекту Живан Милошевић.

Мале олимпијске игре су део пројекта Расти здраво које је подржао Град Шабац. Спортски савез Шабац је технички организатор, а покровитељ Град Шабац.

Н. Пајић - председник Скупштине Града (фото: Глас Подриња - Ј. Р.)


-Град подржава програм Расти здраво дуги низ година и практично су се друге локалне самоуправе угледале на нас. Важно је здраво одрастање, дружење и спортски дух. Значајно је да од наредне школске године своје Игре ће имати и прешколци. Највеће признање за све су радост, смех и добро расположење учесника - истакао је председник Скупштине Града Немања Пајић.

Три полигона за три разреда (фото: Глас Подриња - Ј.Р.)
Д. Б.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa