Инфо

13. јун 2024.13. јун 2024.
Image by Steve Buissinne from Pixabay

Image by Steve Buissinne from Pixabay

Селектори ЕП: Стојковић дванаести на листи

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић налази се на 12. месту по заради међу селекторима репрезентација учесника Европског првенства у Немачкој. Стојковић годишње зарађује 1,4 милиона евра. Најплаћенији је селектор Енглеске Герет Саутгејт, зарада 5,8 милиона евра на годишњем нивоу, следе селектор Немачке и Португалије са по милион мање.

Стојковић је плаћенији од колега са којима ће одмерити снаге у групној фази. Зарађује 250 хиљада евра више него селектор Данске Хјулманд и 1,1 милион више од Матијаша Кека, селектора Словеније.


Најмање зарађује Француз Сањол, стратег Грузије (200 хиљада евра). Више од Стојковића зарађују селектори: Енглеске, Немачке, Португала, Француске, Холандије, Италије, Турске, Швајцарске, Хрватске, Аустрије и Белгије, а мање: Шпаније, Украјине, Данске, Албаније, Пољске, Шкотске, Словачке, Мађарске, Словеније, Чешке, Румуније, Грузије.

Европско првенство у фудбалу стартује у петак у Немачкој. Наступиће 24 селекције подељене у шест група. Србија је у групи са: Енглеском, Словенијом и Данском. Први дуел на ЕП одиграће Немачка и Шкотска у 21 час у петак, а Србија дебитује у недељу, 16. јуна против Енглеске.
Д. Б.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa