Инфо

14. јун 2024.14. јун 2024.
Пријем у Градској кући у Шапцу за оне који су дали крв 50 и 75 пута(Фото: Глас Подриња/Ј.Р.)

Пријем у Градској кући у Шапцу за оне који су дали крв 50 и 75 пута(Фото: Глас Подриња/Ј.Р.)

Уручени поклони и признања добровољним даваоцима крви

Поводом Светског дана давалаца крви, 14. јуна, уручена су признања и поклони даваоцима крви који су 50 и 75 пута даровали драгоцену течност. У Градској кући, траидиционално приређен је пријем за најхуманије.

-На овај начин скрећемо пажњу на наше хумане суграђане и суграђанке. Дати крв 50 или више пута је заиста велики подвиг, јер је реч о вишедеценијској хуманости. Наши суграђани промовишу здаве стилове живота и својим делима спашавају животе. Град Шабац добру сарадњу са Црвеним крстом Шабац као и Институтом за трансфузију крви Србије. Немамо проблем са залихама крви на територије Града, те можемо да се похвалимо великим бројем давалаца- рекао је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.
Признања и поклони за даваоце крви (Фото: Глас Подриња)

Драган Степановић дао је крв 95 пута и сматра да је доборовљоно давање крви жеља да се помогне другима, те би свима који су у могућности препоручио да то чине.

-Запослен сам у Електродистрибуцији Шабац која свесредно подржава акције добровољног давања крви. Тамо сами почео да дајем крв, а главни мотив су ми били хуманост и здравље. Здраво је дати два пута годишње, а ја дајем три или четири пута, што можда не треба. Имам два сина који такође дају крв, те бих све људе позвао да дају свој допринос у прикупљању драгоцене течности – поручује Степановић.
Фото: Глас Подриња/Ј.Р.
М.Ж.Б.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa