Инфо

14. септембар 2018.14. сеп 2018.
Ђорђевић :За бригу о породици 58 милијарди динара из буџета

Ђорђевић :За бригу о породици 58 милијарди динара из буџета

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је данас да је пораст наталитета основни циљ Србије и додао да је ове године из буџета издвојено 58 милијарди динара за бригу о породици.
Министар је казао да су у плану нове измене и допуне Закона о финансијској подршци породици са децом.
Ђорђевић је подсетио да је један од битнијих сегмената на којем ради Министарство рада, измена и допуна Закона о раду, планирана за 2020. годину чиме ће се, како је оценио, унапредити пословање у Србији.
"Сталним разговорима са послодавцима, синдикатима и страним инвеститорима трудимо се да омогућимо боље услове за рад, како радницима, тако и послодавцима. До краја године у плану нам је и доношење Закона о социјалном предузетништву, као и Закона о раду на лизинг", рекао је Ђорђевић а пренело Министарство рада.
Он је додао да је један од приоритета министарства увођење социјалних карата које ће, како је навео, омогућити измене Закона о социјалној заштити.
Говорећи о мигрантској кризи, министар је навео да је Србија добила похвале Европске уније за однос према мигрантима, поготово према малолетним мигрантима без пратње којима, како је рекао, обезбеђује основно право на образовање и безбрижно детињство.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa