Инфо

17. септембар 2018.17. сеп 2018.
Повереница: Недискриминаторско поступање је обавеза у систему социјалне заштите Србије

Повереница: Недискриминаторско поступање је обавеза у систему социјалне заштите Србије

БЕОГРАД, 17. септембра 2018. (Бета) - Повереница Србије за заштиту равноправности Бранкица Јанковић отворила је данас стручни скуп "Дани социјалне заштите" на којем је запосленима у систему социјалне заштите поручила да имају законску обавезу недискриминаторног поступања према свим корисницима, без обзира на пол, старост, здравствено стање и националну припадности.

Како се наводи у саопштењу, Јанковић је наводећи примере из праксе, посебно нагласила да запослени у Центрима за социјални рад не могу своје одлуке да заснивају на предрасудама и стереотипима.

"Ово се нарочито односи на сачињавање налаза и стручних мишљења која центар за социјални рад доставља судовима у поступцима у којима се одлучује о заштити права детета или о вршењу, односно лишењу родитељског права, руководећи се најбољим интересом детета и околностима сваког конкретног случаја", рекла је Јанковић на скупу који је посвећен едукацији запослених у систему социјалне заштите.

Шесте "Дане социјалне заштите", организовли су Нови синдикат социјалане заштите Србије и Комора социјалане заштите у Бањи Врујци.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa