Инфо

19. септембар 2018.19. сеп 2018.
Саопштење КУД "Абрашевић"

Саопштење КУД "Абрашевић"

Поштовани суграђани,
Од како је краљ Александар Карађорђевић, 6. јануара 1929. године похапсио све чланове „Абрашевића“ и одузео им имовину није било већег притиска до овог који се ових дана догађа и у којем учествује једна шабачка опозициона странка и њихов члан, нажалост, шеф оркестра „Абрашевића“. После неуспелих покушаја да лажима и анонимним пријавама инспекцијама, тужилаштву и криминалистичкој полицији нанесу штету „Абрашевићу“ уследило је скупљање потписа у којима су чланови те странке и нека малолетна деца, која су се представиљала као чланови „Абрашевића“ прикупљала потписе грађана, тобож, да се „Абрашевић“ не угаси. Кулминација свега тога био је концерт који се завршио тоталним фијаском јер су грађани схватили да су преварени и да све то што се ради нема везе са „Абрашевићем“ већ му наноси велику штету.
Међутим, ова група се на овоме не зауставља. За састанак Скупштине „Абрашевића“ позивали су поново грађане да дођу у „Абрашевић“ и да, користећи потписе које су на превару прикупили отму „Абрашевић“ од његових чланова и да он постане „својина“ те политичке партије. Окупило се само њих петнаестак: чланова оркестра, ветерана и две три мајке малолетне деце.
Због тих људи, који су били у руководећим структурама „Абрашевића, Скупштини и Управном одбору а који су учестовали у организацији ових немилим догађаја наносећи „Абрашевићу“ велику штету и зарад личног и политичког интереса довели скоро до пропасти Друштво које су представљали две трећине чланова Скупштине својим потписим су се сложили да се распусти Скупштина и Управни одбор те да се у што краћем временском периоду, а најдуже 30 дана, конституишу нова Скупштина и Управни одбор. Верујемо да ће нови, млади, људи којима је „Абрашевић“ истински у срцу имати снаге да рашчисте са ружном прошлошћу и уведу „Абрашевић“ у период безбрижности, среће и радости како и приличи културно уметничком друштви и, претежно младим, члановима који треба да постану добри људи.
Молимо грађане да се не укључују у ову прљаву кампању, да у „Абрашевић“ долазе као пријатељи и још једном позивамо све надлежне да узму у заштиту „Абрашевић“.
КУД „Абрашевћ“ ТУД и Ја.

У Шапцу, 18.09.2018. године

За КУД ''Абрашевић''
Секретар,
Иван Ковачевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa