Инфо

24. септембар 2018.24. сеп 2018.
Позориште отворено ка локалној зајединици

Позориште отворено ка локалној зајединици

Нова сезона у шабачком театру започиње 5. октобра, традиционалном Ревијом Шабачког позоришта, где ће заљубљеници у "даске које живот значе" моћи да виде четири представе. Пре старта кроз изведбу "О с(а)вести" есеја у покрету, интерактивне представе посвећене сећању на убијену новинарку Даду Вујасиновић, Битеф театра из Београда, Шапчане већ вечерас очекује својеврсно "загревање" на великој сцени нашег позоришта.
Гости из Шведске, трупа "Театар Театрон", припремла је представу "Који траг да пратим", кабаре настао кроз разговоре са младим људима пред којима је трупа наступала у скандинавији. Један од чланова је Жељко Сантрач, рођени Румљанин који већ 25 година живи и глуми у Шведској и захваљујући коме је Трупа и стигла у Шабачко позориште. Уз поменуту представу Омладински клуб Шабачког позоришта укључен је у пројекат шведских уметника "Школа за хероје", уметничко-едукативни пројекат који треба да подстакне и охрабри младе да буду главна улога у својим животима.
Током ове сезоне предвиђене су четири премијере и једна премијера представе за децу. Већ у октобру ће бити изведена "(Прет)последња панда или статика", драма Динка Пешута, у режији Максима Милошевића. У децембру ће главни догађај бити "Позоришне анегдоте" представа где ће наступити читав ансамбл Шабачког позоришта. Јануар је резервисан за "Белу гриву", представу која није класично превођење романа у драмски текст. Пролеће ће, у марту, најавити копродукција са Стеријиним позорјем "Бацачи прстију".
-Назив целе сезоне је "Локалпатриотизам" уз слоган "Град су људи, град је позориште". Циљ је да на различите начине приближимо Позориште Шапчанима, да га осете као своје. Петком ћемо приређивати "Локалпатриотске радионице", радићемо са нашим волонтерима, групу "Комбинарт" смо укључили у украшавање ентеријера - истакла је директорка Шабачког позоришта Миња Богавац.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa