Инфо

11. октобар 2018.11. окт 2018.

Ђилас и Весић супротно о потреби расправе о безбедности у Београду

БЕОГРАД, 11. октобра 2018. (Бета) - Одборник Савеза за Србију Драган Дјилас изјавио је данас да би сви требало да се уједине у ставу о безбедности у Београду и да о би о томе требало да се расправља у Скупштини града, док је заменик градоначелника Горан Весић оценио да то "није права адреса".

Дјилас је казао да су у последње време градјани сведоци минирања џипова, туча у клубовима, те би било најнормалније да о стању у граду реферишу министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић и директор Полиције.

"Министар унутрашњих послова Ивица Дачић је 2010. године био овде и давао такве податке, не видим шта би данас био проблем да се опет уради исто", казао је Дјилас новинарима.

Стање безбедности у граду покушао је да у дневни ред уврсти заменик шефа одборничке групе Савеза за Србију Никола Јовановић, али је предлог одбијен и још су му изречене две опомене.

Јовановић је оценио да одбијањем да се у дневни ред уврсти тема бебзедности, "срамота" за градски парламент и поручио да је одборничкој групи Савез за Србију "онемогућено да говори".

Горан Весић је оценио Јовановићев захтев као покушај да се скрене пажња с важних тачака дневног реда, као што је ребаланс градског буџета.

"Скандалозно је да имамо исти сценарио сваки пут када треба да разговарамо о важним темама, а који нам приредјује овај Савез за силовање", рекао је Весић новинарима изврћући назив опозиционе групације.

Весић је додао да је Стефановић пре неки дан одговарао на питања о безбедности у Скупштини Србије.

Рекао је и да би он, ако би се расправљало о безбедности, имао питања за представнике Савеза за Србију јер "не постоји веће угрожавање безбедности Србије од онога што раде Вук Јеремић и Здравко Понош. Овде имате слике њихове у Хонг Конгу, слике са оптуженим за нелегалан извоз оружја Катару. Моје питање је шта они раде с медјународним криминалцем?", питао је Весић.
Заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић је казала је новинарима да је Никола Јовановић "износећи непотпуне податке... покушао да дискредитује" министа Стефановића, као и "његов вредан и упоран рад, али и људи који раде у његовом тиму".

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa