Инфо

20. октобар 2018.20. окт 2018.

Стање у медијима драматично лоше

Коалиција новинарских и медијских удружења Србије саопштила је данас да је у писму медјународним организацијама и институцијама упозорила да је стање у медијима драмтично лоше, а да циљ власти није да стање побољша, већ да га медјународној заједници прикаже другачијим него што оно јесте.
"Унапред упозоравамо на могућност да власт у Србији жели да процес израде Медијске стратегије прикаже као огроман корак напред и да ће њиме желети да у сенку баци све друге проблеме на медијској сцени", наводи се у саопштењу.
У писму које су потписали Независно удружење новинара Србије, Независно друштво новинара Војводине, Асоцијација независних електронских медија, Асоцијација онлајн медија и Локал прес наводи се да чак и када би Медијска стратегија била квалитетна тек после усвајања започеће процес измене закона или израда нових закона.
"Плашимо се да велики број професионалних медија у Србији неће ни дочекати нове законе, поготово они који су изложени снажним и сваковрсним политичким и економским притисцима", наводи се у саопштењу и напомиње да је од усвајања претходне стратегије до нових закона прошло три године.
Они напомињу да су и поред "драматично лоше ситуације у медијима" увек спремни за дијалог и сарадњу са представницима власти уколико то води ка решавању проблема и да су Координационом телу Владе доставили 13 захтева и да ће размотрити даље учешће у Радној групи за Медијску стратегију ако не буду испуњени у датом року.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa