Инфо

11. новембар 2018.11. нов 2018.
Фудбал: Спартак освојио бод у Шапцу

Фудбал: Спартак освојио бод у Шапцу

Спартак Ждрепчева крв у 16. колу Суперлиге Србије одиграо је нерешено са Мачвом 0:0 и освојио још један бод. Након двонедељне паузе због обавеза репрезентација Спартак ће у Кули дочекати Бачку.

Спартак Ждрепчева крв други круг првенствене трке започео је нерешено. У Шапцу су “голубови” одиграли нерешено 0:0 са Мачвом.

Међусобно одмеравање снага дуго је трајало. У 16. минуту Милосављевић је предиблао три чувара, али му је лопта побегла ка корнер линији па није затресао мрежу. Исти играч је добро извео слободан ударац, Остојић је одбио лопту до Гаврића који је шутирао искоса, али лопта је одскакутала крај супротне стативе. Нешто касније Гигић је избио сам пред гостујућег голмана, али му је овај ушао у шут. Када су сви очекивали вођство домаћих велика шанса указала се гостима у 33. минуту, али је Шимура из повољне позиције шутирао право у Пулетића.

Напади Шапчана настављани су и у другом полувремену. Шут Ивића, Остојић је крајњим напором избио у корнер. У 52. минуту Ристивојевић је из слободног ударца са двадесетак метара лопту у пречку, она се одбила до Тошића који је из повољне позиције неконтролисано шутирао изнад пречке.

У 60. минуту Ристивојевић прави прву грешку на средини терена и препушта лопту Обрадовићу који је кренуо ка голману Пулетићу. Мачвин дефанзивац успео је да га стигне и избије лопту, а судија Пипер досуђује слободан ударац за Спартак и показује му црвени картон. Главчићев ударац са двадесетак метара, за мало је био непрецизан. На супротној страни Обровац идеално упошљава Гигића који се поново нашао очи у очи са Остојићем и епилог је поново био исти.

Како се ближио крај Суботичани су постајали све агресивнији и опаснији. Најбољу прилику имали су у 79. минуту када је после корнера са десне стране Чечарић пребацио лопту ка другој стативи где је утрчавао Ђенић, али није успео да је захвати како треба на само метар удаљености од гол линије.

У самом финишу шансу је имао и резервиста Инуанг, али је био непрецизан из доста добре позиције по сред гола, па су мреже остале мирне и Спартак уписао још један бод.

Мачва - Спартак ЖК 0:0

Мачва: Пулетић, Пејовић, Тошић, Ивић, Јовановић, Гигић, Гаврић, Ристивојевић, Гемовић (Марић), Лазаревић (Обровац), Милосављевић (Марковић) -

Спартак: Остојић, Шимура, Керкез, Ћаласан, Милошевић (Инуанг), Главчић, Денковић, Дунђерски, Вукчевић, Обрадовић (Ђенић), Чечарић. Ћаласан

После шеснаест кола Суботичани и даље држе претпоследњу позицију, сада са дванаест бодова, чак 34 мање у односу на лидера Суперлиге, Цврену звезду. Након двонедељне паузе због обавеза репрезентација Спартак ће у Кули дочекати Бачку.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa