Инфо

14. новембар 2018.14. нов 2018.
Европска инвестициона банка уложила 75 милиона евра у развој локалне инфраструктуре у Србији

Европска инвестициона банка уложила 75 милиона евра у развој локалне инфраструктуре у Србији

(Бета) - Европска инвестициона банка (ЕИБ) је у последњих пет до шест година година уложила укупно 75 милиона евра у локалну инфраструктуру у Србији, а за пројекте културе у локалним самоуправама издвојила је осам милиона евра у последњих пар година.

"ЕИБ као финансијска институција али и непрофитна организација ЕУ бира пажљиво пројекте у које ће улагати, оне који су оправдани са економског и становишта социјалног и друштвеног развоја", рекла је новинарима у Крагујевцу шефица регионалног представништва ЕИБ за Западни Балкан Дубравка Негре.

Она је навела да је та банка позната позната по финансирању изградње локалне инфраструктуре, путева, железница, болница, али је веома активна и у области културе која је значајна за развој сваког друштва.

Према речима Негре, после финансирања завршетка Народне библиотеке Србије, у плану су издвајања и за Народно позориште у Лесковцу, музеј у Крушевцу као и културни центри у Прокупљу и Пироту.

Негре је, заједно са шефом Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрициом, обишла Легат академика Николе Коке Јанковића у Крагујевцу, који је изграђен средствима града Крагујевца и ЕИБ.

"У Крагујевцу је уз подршку средстава ЕИБ у току изградња нове школе и вртића, са Универзитетом се завршава Центар изврсности, а завршени су и станови за младе научнике", рекла је Негре.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa