Инфо

20. новембар 2018.20. нов 2018.
Продужен рок за пријаву на програм преквалификације за ИТ

Продужен рок за пријаву на програм преквалификације за ИТ

БЕОГРАД, 20. новембра 2018. (Бета) - Конкурс за пријаву на програм преквалификације за ИТ, намењен запосленим кандидатима због великог интересовања продужен је до суботе 24. новембра 2018. године, саопштила је данас Канцеларија за информациону технологију и електронску управу.
"За разлику од сличног круга који је ове године организовала Национална служба за запошљавање и која се односила на незапослене кандидате, овај круг преквалификација односи се само на запослене и то на оне кандидате који нису на ИТ позицијама или нису завршили неки од ИТ смерова на факултетима", рекао је Михаило Јовановић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу.

Како је објаснио, у овом кругу преквалификација желе да, поред учења стандардних програмских језика, омогуће да будући полазници након завршетка програма добију одредјено знање и шансу за унапредјење каријере.

Предавања ће,како наводи, бити прилагодјена запосленима и одржаваће се викендом и радним данима после 17 часова. Програм ће трајати девет месеци уз обавезну праксу у компанијама.

Он је додао да је ово наставак успешног програма у оквиру кога је до сада обучено 800 полазника, с циљем да као будући програмери почетници лакше пронадју посао у ИТ сектору.

Пријаве на програм се могу поднети искључиво електронски преко сајта it.obuke.rs

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa