Инфо

29. новембар 2018.29. нов 2018.

Мали: Јавни дуг под контролом, ДС: Грађани сиромашнији него икад

(Бета) - Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је данас да је јавни дуг под контролом и да ће до краја године износити 24,2 милијарде евра.
Он је у Скупштини Србије где се расправља о државном буџету за наредну годину рекао да је за време претходне власти јавни дуг вртоглаво растао, али да је актуелна власт успела да га смањи и стави под контролу.

Мали је казао да је раст јавног дуга заустваљен мерама фискалне консолидације, а да је неодговорна економска политика бивше власти довела Србију пред банкрот.

Мали је иначе реаговао на критике шефа посланичке групе Демократске странке Горана Ћирића који је оценио да буџет није развојни ни уравнотежен, како то власт представља, и да није социјални те да сиромаштво у Србији никада није било веће.

Он је казао да 10 одсто грађана живи испод линије сиромаштва, односно њих 700.000.

Ћирић је питао на који начин ће се одређивати приоритети о томе где ће се инвестирати новац и негодовао због задуживања од 250 милиона за изградњу националноиг стадиона.

Посланик Народне сељачке странке Маријан Ристичевић негодовао је због навода опозиције о државним финансијама и одговорио им да су, док су били на власти "обезглавили државу" и водили "Мики Маус политику".

"Њихова економска политика је следећа: Посаде чварке и сутра иду да обиђу да ли је никло прасе. Е то је њихова економска политика. То је Мики Маус политика", рекао је Ристичевић.

Посланик Социјалистичке партије Србије Дејан Раденковић рекао је да је буџет уравнотежен, да расте БДП и да почињу да се смањују пореска и непореска оптерећења привреде.

Он је навео да су буџетски приходи реално прогнозирани и да постоји тренд раста, али да и даље постоје проблеми да се активирају сви ресурси друштва.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa