Инфо

29. новембар 2018.29. нов 2018.
Лончар: Строже казне за произвођаче дроге и дилере

Лончар: Строже казне за произвођаче дроге и дилере

(Бета) - Министар здравља и председник Комисије Владе Србије за борбу против наркоманије у школама Златибор Лончар рекао је данас да је неопходно да се промени казнена политика према произвођачима и продавцима дрога.

"Држава мора да покаже да онај који помисли да производи и продаје дрогу мора да зна да ће истог момента завршити на дугогодишњој робији", рекао је Лончар новинарима после седнице Комисије.

Он је најавио да ће Комисија предложити ревизију закона како би се строже кажњавали произвођачи дроге и дилери и онемогућило да се они нагоде и не издржавају затворску казну.

"За произвођаче и продавце дрога не могу да постоје олакшавајуће околности", рекао је Лончар.

Комисија за борбу против наркоманије у школама је, према његовим речима, одлучила да се у болницама за лечење зависности издвоји десет одсто постеља за малолетне зависнике као и да ће се "наредних месец дана променити регулатива којом се до сада није препознало да неко млађи од 18 година може да лежи у овим установама".

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да жели да се у борбу против наркоманије више укључе канцеларије за младе које треба да буду "покретачка снага у свакој локалној самоуправи".

Светислав Митровић из Института за ментално здравље упозорио је да број малолетних зависника "драстично" расте и да су дроге све опасније и сложеније.

Он је као највећи проблем у раду са зависницима оценио мотивацију за долазак на лечење.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa