Инфо

8. децембар 2018.8. дец 2018.

Медојевић примио терапију, враћен у затвор

ПОДГОРИЦА, 8. децембра 2018. (Бета) - Посланик Демократског фронта Небојша Медојевић враћен је у затвор након што је раније данас пребачен у Ургентни центар Клиничког центра Црне Горе, због погоршаног здравственог стања.
Како је на Фацебоок-у објавила његова супруга Марина Медојевић, он је добио терапију и упут за затворски стационар, гдје се медицинско особље брине о болесним затвореницима.

Небојша је примио инфузију због малаксалости, написала је Марина Медојевић.

Она је написала и да није могла ући да га види, сходно затворским правилима и захвалила се докторима и сестрама на информацијама које су јој дали.

Из КЦЦГ се нису званично оглашавали о здравственом стању Медојевића, нити је било могуће добити званичну информацију.

Лидери ДФ-а су на конференцији за новинаре у Скупштини саопштили да су били у КЦЦГ-у и разговарали са лекаром који је примио Небојшу Медојевића, те да су добили информацију да је задњи моменат да мора престати са штрајком, јер ће услиједити трајна оштећења органа.

Небојша Медојевић је штрајкује глађу у затвору, гдје је од петка 30. новембра јер је на основу одлуке Вишег суда кажњен са укупно четири месеца затвора због одбијања да сведочи у два одвојена случаја.

Његови адвокати, медјутим, тврде да је он дао исказ, али да се то што је рекао није свидело Специјалном тужилаштву које је затражило да се ухапси.

Виши суд је у понедељак 3. децембра наложио да Медојевић проведе још два месеца у затвору, јер је одбио да сведочи у предмету поводом његових тврдњи из маја прошле године да је главни специјални тужилац Миливоје Катнић учествовао у ратном злочину код Цавтата 1991. и 1992.

Ову казну по закону Медојевић може издржати тек пошто му истекне претходна, због које је од 30. новембра у затвору, пошто је одбио да каже ко је припадник Агенције за националну безбедност (АНБ) који му је саопштио да је тужилац Катнић од бившег градоначелника Подгорице Миомира Мугоише узео 100.000 евра како му не би одредио притвор у случају названом "Царине".

И у том случају затвор траје док Медојевић не пристане да сведочи, или док његово сведочење не постане непотребно, или док се кривични поступак не заврши, а најдуже два месеца, рачунајући од дана и часа лишења слободе.

Суд је затвор одредио и његовом колеги Милану Кнежевићу који се од 29. новембра налази непрекидно у згради парламента. Он је неколико пута поновио да се неће добровољно предати.

Кнежевићу прети затвор због одбијања да достави податке о судији који му је наводно понудио да му за 10.000 евра укине пресуду због напада на полицајаца 2015.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa