Инфо

16. децембар 2018.16. дец 2018.
Одзив бирача у Кули до 10 сати око десет одсто

Одзив бирача у Кули до 10 сати око десет одсто

КУЛА, 16. децембра 2018. (Бета) - Одзив бирача на ванредним локалним изборима који се данас одржавају у Општини Кула до 10 часова био је 9,77 одсто, потврдјено је у Општинској изборној комисији (ОИК).

Како је за Бету рекла председница ОИК Невенка Рабреновић у јутарњим часовима на бирачким местима у Кули нису примећене нерегуларности, нити је било проблема.

У Кули има 40 бирачких места у седам насељених места.

Ситуација у општини је мирна, али су испред бирачких места примећени аутомобили са људима који седе унутра и контролишу излазност на својим списковима.

У целој општини примећено је појачано присуство полиције, те на готово сваком бирачком месту и у најзабаченијим местима, дежура по једна полицијска патрола.

Према подацима Министарства за државну управу и локалну самоуправу у бирачки списак у тој општини уписано је 35.914 бирача.

Општинска изборна комисија у Кули прогласила је укупно осам изборних листа, а прва је "Александар Вучић - зато што волимо Кулу", која има 37 кандидата за одборнике, колико има и места у локалном парламенту.

Под редним бројем два је "Социјалистичка партија Србије - Ивица Дачић" са 25 кандидата, затим три "Покрет обнове Краљевине Србије - Марко Кошутић" са 25 кандидата и четири "Руска странка - Душан Хајдуковић - Кекини принципи" са 13 кандидата.

Под бројем пет је одборничка листа "Покрет социјалиста - Александра Вулин" са 25 кандидата, затим под бројем шест "Српска радикална странка - др Војислав Шешељ" са 13 кандидата, под бројем седам "Партије уједињених пензионера Србије - Милан Кркобабић - И Кула је Србија" са 25 кандидата и под бројем осам нови градјански покрет који се појавио управо пред ове изборе "Група градјана Критична маса" са 15 кандидата.

Савез за Србију, у којем је и Демократска странка која има одбор на локалу у Кули, раније је саопштио да ће бојкотовати ванредне изборе у Кули, Кладову и Дољевцу, јер су "вештачки изазвани и незаконито расписани".

Ванредни локални избори биће одржани данас и у општинама Кладово и Дољевац, док ће редовни бити само у Лучанима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa