Инфо

6. јануар 2019.6. јан 2019.
Организатори протеста Стоп крвавим кошуљама послали отворено писмо Вучићу

Организатори протеста Стоп крвавим кошуљама послали отворено писмо Вучићу

(Бета) - Организатори протеста "Стоп крвавим кошуљама" упутили су данас отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу у којем су навели да му пишу како би "остао јавни траг о томе како је Србија постала земља насиља, мржње и јавне дискредитације" за време његове владавине.
"Добили сте мандат да будете председник свих грађана, а не да се обрачунавате са свима који се усуде да мисле. Ви желите поданике, а не грађане. Зато данас имате колоне оних који не желе да живе у друштву које стварате", наведено је у саопштењу послатом са имејла стопкрвавимкошуљама.

Поручили су Вучићу да се његове кампање нису уплашили јер им је од страха јача жеља да живе у слободној земљи, у којој је сваки човек поштован и једнако важан.

Навели су да протести неће нестати, чак и ако сваког дана будете објављивали о њиховим учесницима најгоре лажи, додајући да нису ти протести настали због организатора већ представљају одговор грађана на његову владавину, свакодневно насиље и лажи.

"Време је да схватите да не можете застрашити пет милиона грађана, а самим тим ни једног од нас. Ми имамо истину на нашој страни, а Ви све остало", наведено је у саопштењу.

Како је наведено, писмо је упућено Вучићу јер је "уредник скоро свих медија у Србији".

"Вама, јер су за Вас уредници таблоида људи које 'изузетно цените'. Пишемо Вама да би остао јавни траг о томе како је Србија постала земља насиља, мржње и јавне дискредитације за време Ваше владавине. Добили сте мандат да будете председник свих грађана, а не да се обрачунавате са свима који се усуде да мисле", пише у саопштењу.

Поручили су Вучићу да им је јасно ставио до знања да у овој земљи постоје грађани, родитељи и деца другог реда.

"Сви они који се усуде да слободно кажу шта мисле, постају непријатељи и треба их 'удавити' у блату таблоида. Свакога дана непријатељ је нов. Некада су то били Славко Ћурувија и Оливер Ивановић, а данас смо ми Ваша мета. Данас смо ми 'наркомани, страни плаћеници, издајници'. Да ли нас кажњавате зато што смо се усудили да укажемо у једном интервјуу у каквим све нерегуларностима владате или што смо организовали протесте грађана који су показали да Вас се не плаше? Да ли нас кажњавате због тога што захтевамо да се закони поштују, и да сви грађани имају пођеднака права", упитали су они.

Упитали су и: "Да ли кажњавате наше родитеље јер су нас учили да слободно мислимо? Да ли кажњавате наше баке и деке јер су нам говорили да главу увек држимо подигнуту? Да ли смо ми, наше породице, људи који шетају за Вас грађани другог реда и непријатељи? Да ли нас све треба засути катраном и перјем да би се сакрила истина? Да ли треба да престанемо да постојимо".


Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa