Инфо

20. фебруар 2019.20. феб 2019.
Министарство пољопривреде: Забрањен извоз компанијама под истрагом

Министарство пољопривреде: Забрањен извоз компанијама под истрагом

БЕОГРАД, 20. фебруара 2019. (Бета) - Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије саопштило је данас да ће компанијама које су предмет истраге због сумње у злоупотребе до окончања процеса бити онемогућен даљи извоз пољопривредних производа у Русију и на друга тржишта.

"Последња заједничка акција Министарства пољопривреде и Министарства унутрашњих послова и других надлежних служби у којој је ухапшено 59 особа је наставак тоталне и бескомпромисне борбе против свих који угрожавају националне интересе и привилегован положај Србије на најзначајнијим светским тржиштима, медју којима је и тржиште Царинског савеза, односно Руске Федерације", наводи се у саопштењу.

Истакнуто је да је та акција део свеукупних напора "да се на првом месту заштити сваки поштени пољопривредни произвођач, али и градјанин Србије кроз очување система безбедности хране".

МУП је раније данас саопштио да је ухапшено 59 особа осумњичених да су увозили воће из Грчке, правили за њега лажну документацију и потом га, као производе српског порекла, продавали на тржишту Русије.

Министарство пољопривреде је подсетило да је пре два месеца приведено више од 80 лица такодје због кријумчарења воћа на тржиште Царинског савеза. У том периоду је заплењено око 36 тона меса и месних прерадјевина без доказа о пореклу и ухапшено пет особа осумњичених да су као чланови организоване криминалне групе учествовали у набавци тог меса са намером да га пласирају на домаће тржиште.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa