Инфо

21. фебруар 2019.21. феб 2019.
Обука и преквалификација за посао у ИТ сектору за више од 400 запослених

Обука и преквалификација за посао у ИТ сектору за више од 400 запослених

(Бета) - Више од 400 људи започело је обуку и преквалификацију за рад у ИТ сектору у оквиру трећег круга програма који организују Канцеларија за информационе технологије и електронску управу Владе Србије у партнерству са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), саопштено је данас из Владе.

Трећи круг обуке биће организован за запослене кандидате који желе да промене каријеру и запосле се у ИТ сектору.


У том кругу пријављено је 4.000 кандидата, тестирано 2.000 њих, а најбољих 411 добило је прилику да похађа обуку која ће бити организована у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Ваљеву и Чачку.


Канцеларија за ИТ и еУправу је, у партнерству са УНДП, у оквиру трећег круга програма Преквалификација за ИТ сектор у новембру расписала позив за кандидате који су запослени, а нису на ИТ позицијама или нису завршили неки од ИТ смерова на факултетима.

У оквиру програма у прва два круга обучено је 800 полазника, а циљ је ублажавање недостатка кадрова на брзорастућем ИТ сектору у Србији, наводи се у саопштењу.

Програм је покренут на предлог Савета за иновационо предузетништво и информационе технологије, којим председава председница Владе Србије Ана Брнабић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa