Инфо

23. фебруар 2019.23. феб 2019.
Хасан Дудић ће тражити споменик Шабану Шаулићу у Шапцу

Хасан Дудић ће тражити споменик Шабану Шаулићу у Шапцу

Шабац – Познати фолк певач Хасан Дудић поднеће захтев шабачким властима за подизање споменика у центру града трагично настрадалом Шабану Шаулићу. Дудић је брат од тетке Шаулићу, њихове мајке Шефика и Илдуза (Демировић из Бијељине) су сестре, а обојица су рођени и одрасли у Шапцу, одакле су кренули у свет музике и направили успешне каријере.
– Преко „Центра за људска права и националне мањине Србије”, затражићу од управе града дозволу да Шабану подигнемо споменик. Надам се да ћемо добити сагласност да обележје буде у некој од главних улица – истиче Дудић, који је на челу овог удружења грађана са седиштем у београдској општини Палилула.
Трагична смрт Шабана Шаулића, према мишљењу многих, најбољег српског певача народне музике, који је у 68. години подлегао повредама у удесу на аутопуту у Немачкој, веома је потресла шест година млађег Дудића. Њих двојица не само да су били блиски рођаци и добри пријатељи, већ су и сарађивали на музичким пројектима.
У Шапцу се и даље прикупља петиција да досадашња Улица Авде Карабеговића, главна у шабачкој Махали, одакле потиче Шабан Шаулић, добије његово име. Овде се навелико прича и да ће бити покренута иницијатива да нови мост преко Саве буде назван по славном певачу. Ипак, не ради се о постојећем друмском мосту који нема званичан назив, већ о новом објекту који је у плану да се гради у оквиру аутопута Рума–Шабац–Лозница.
Политика

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa