Инфо

14. март 2019.14. мар 2019.
Расписан јавни позив за доделу бесповратних средстава малим предузећима

Расписан јавни позив за доделу бесповратних средстава малим предузећима

Министарство привреде Србије расписало је данас јавни позив којим је малим и микро предузећима, предузетницима и задругама омогућено да конкуришу за бесповратна средства за набавку опреме у укупном износу од милијарду динара.
Програмом подршке малим предузећима Министарство привреде суфинансира четвртину трошкова за набавку нове производне опреме, специјализованих алата и опреме за извођење грађевинских радова. Износ за бесповратна средства по привреднику може бити максимално пет милиона динара.
Тим програмом предвиђено је да, поред бесповратне подршке од 25 одсто коју обезбеђује држава, пет одсто чини учешће самог предузећа или задруге, а 70 одсто трошка је финансирано кроз повољан кредит партнера – банке или лизинг куће.
Заинтересовани за ту врсту подршке конкуришу код неке од партнерских банака или лизинг кућа, које су за тај програм понудиле повољније услове кредита.
Погодност је што кредити не морају да буду обезбеђени хипотеком на некретнинама, већ залогом на купљеној опреми или алатима, истакло је Министарство привреде.
Овогодишњи партнери на програму су Поштанска штедионица, Прокредит, Еуробанк, Кредит агрикол, Ерсте и Халк банка, као и лизинг куће – Рајфајзен и Уникредит лизинг.
Јавни позив је отворен до краја године или док се предвиђена средства не утроше.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa