Инфо

14. март 2019.14. мар 2019.

Влада издвојила 520 милиона динара за пољопривреду

Влада Србије усвојила је на данас Уредбу о заштити, уређењу и коришћењу пољопривредног земљишта за 2019. годину, за шта је издвојила 520 милиона динара.
У саопштењу објављеном после седнице Владе, наводи се да ће Министарство пољопривреде тај новац искористити за побољшање квалитета обрадивог земљишта, набавку нове опреме за наводњавање, ископавање бунара, али и за студијско-истраживачке радове, програме и пројекте.
"Корисници средстава за поменуте активности могу бити јединице локалне самоуправе, физичка лица, привредна друштва, предузетници, земљорадничке задруге, научно- истраживачке организације, као и установе основане од стране Републике Србије, аутономне покрајине или јединице локалне самоуправе", наводи се у саопштењу.
Влада је данас усвојила и Програм за оснаживање жена у области информационо-комуникационих технологија за период 2019-2020. године, па је за 2019. годину одвојено више од 25,5 милиона динара, а за 2020. годину 22 милиона динара.
"Овим програмом биће обухваћене ученице, студенткиње, запослене жене које су заинтересоване за преквалификацију и припаднице старије генерације које ће бити подстакнуте за коришћење ИТ технологије", пише у саопштењу.
Специјални резерват природе "Ртањ" данас је одлуком Владе стављен под заштиту државе као посебан биодиверзитет Источне Србије.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa