Инфо

15. март 2019.15. мар 2019.
Развојна агенција Србије почела обуку за пружање бесплатних менторинг услуга

Развојна агенција Србије почела обуку за пружање бесплатних менторинг услуга

(Бета) - Развојна агенција Србије (РАС) саопштила је данас да је почела обуку 12 нових ментора за пружање бесплатних менторинг услуга које могу да користе микро, мала и средња предузећа и предузетници.

Директорка Сектора за међународну сарадњу РАС Ана Жегарац оценила је да је потражња за услугом бизнис менторинга у Србији све већа.

По њеним речима, РАС је у тој области и ове године наставила сарадњу са Јапанском агенцијом за међународну сарадњу (ЈИЦА).

"Више од једне деценије користимо јапанско-техничку помоћ у стандардизацији услуге бизнис менторинга у Србији, а више од 2.000 корисника је имало могућност да добије 25 или 50 сати у току године бесплатног менторинга од стране специјализованих ментора", казала је Жегарац.

Додала је да је РАС до сада имала 58 активних ментора.

"Потражња је велика и зато морамо да имамо нове кадрове који ће у сваком тренутку моћи да одговоре на потребе корисника", рекла је Жегарац.

Она је навела да је расписан први јавни позив који се односи на мала и средња предузећа из индустрије машина и опреме, прехрамбене индустрије, дрвне и индустрије намештаја, као и индустрије гуме и пластике.

Додала је да ће позив бити отворен до 19. априла, а укупан буџет износи 3,9 милиона динара.

"Крајњи рок за завршетак пружања стандардизоване услуге менторинга је 20. новембар", казала је Жегарац.

Најавила је нови јавни позив који се односи на програм Министарства привреде за пружање стандардизованих услуга и менторинг за "старт-уп", зрела предузећа, задруге и кластере.

"Крајњи рок за пружање услуге овим прредузећима је 31. децембар", навела је Жегарац.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa