Инфо

16. март 2019.16. мар 2019.
Почела блокада РТС-а

Почела блокада РТС-а

Учесници протеста "Једна од пет милиона" окружили су вечерас око 19 часова, зграду Радио телевизије Србије у Београду и на тај начин започели блокаду која ће трајати два сата.

Испред врата РТС-а паркиран је камион одакле је почело емитовање "Дневника слободне Србије" у току којег су градјани позвани на велики протест 13. априла у Београду и поновљен захтев заменику градоначелника Горану Весићу да уклони ограде постављене за гондолу до уторка, 19. марта до 18 часова, или ће у супротном градјани то сами урадити.

Гост дневника био је председник војног синдиката Новица Антић који је казао да ће 13. априла почети трећи спрски устанак.

"Данас је сваки Србин против ове диктатуре, прошла су времена када је неко могао да употреби војску потив свог народа, ратовали смо против много веће силе и њих ћемо обрисити за пар дана", казао је Антић.

Додао је и да војни генерали треба да се питају какве ће одлуке доносити тог дана, "да ли ће се продати за привилегије, јер ће им у том случају бити судјено".

Он је казао и да се сутра обележава 15. година од мартовског погрома на Косову, а да је актуелна власт из Србије отерала 40.000 младих, да је у последње четири године отерано 5.000 професионалних војника из војске, као и да је уништено 35 институција.

"Зато они треба да оду", рекао је Антић.
Извор: Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa