Инфо

22. март 2019.22. мар 2019.
CarGo: Под плаштом забринутости за Закон, министарка Михајловић хтела да заплени CarGo

CarGo: Под плаштом забринутости за Закон, министарка Михајловић хтела да заплени CarGo

БЕОГРАД, 22. марта 2019. (Бета) - Удружење грађана CarGo позвало је данас министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић да "објасни зашто је покушала да заплени CarGo сервер".

Како се наводи у саопштењу председник тог удружења Александар Вучић казао је да је "права намера Зоране Михајловић била да истера CarGo из Србије и да је један од корака на том путу био и покушај заплене њиховог сервера, због којег су сервер морали да иселе из земље, а због чега су њихови чланови данас имали проблема у коришћењу апликације".

Вучић је навео да је ЦарГо реагујући на изјаву Зоране Михајловић да CarGo својом акцијом бесплатних вожњи родитељима са децом не поштује закон и да та акција представља отворен позив грађанима на коришћење нелегалног превоза", да то удружење није хтело да "оптерећује јавност протестима, те да су се одлучили на бесплатне акције за различите категорије становништва као што је поводом 8. марта било за жене, а данас за родитеље са децом у ECO класи са седиштима за децу".

Вучић је казао да "министарки Михајловић нису толико драги закони које сама не пише, па их и не поштује, те је тако удружењу као што је CarGo, пробала да забрани и рекламирање, заплени сервере, угаси апликацију, одузме аутомобиле и затвори компанију".

"Другим речима, прогласивши нас за друштвено опасне, госпођа министарка би да нас казни и зато што консултујемо мајке и децу. То што та наша акција нема никакве везе са њеним законом, није њена брига. Као што је не занима ни квалитет наше услуге, ни погодности које пружамо, ни ниже цене", рекао је Вучић и додао да "све то штети њеном буразерском такси картелу".

Вучић је навео да ће удружење CarGo наставити "консултацију о безбедности, и то не само са мамама и децом, већ и са свим осталим категоријама друштва".

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa