Инфо

24. март 2019.24. мар 2019.
ЛСВ: За београдску гондолу 3,7 пута више пара него за цео Фонд локалних самоуправа

ЛСВ: За београдску гондолу 3,7 пута више пара него за цео Фонд локалних самоуправа

НОВИ САД, 24. марта 2019. (Бета) - Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) саопштила је данас да о степену "погубне централизације" Србије сведочи и чињеница да је за Фонд за локалне самоуправе ове године намењено око 489 милиона динара, док ће изградња београдске гондоле коштати 1,8 милијарди динара, односно чак 3,7 пута више средстава.

"Још је трагичније ако се упореде износи средстава који су опредељени за изградњу музичке фонтане на Славији и новогодишње украшавање Београда 2018. године. Укупно је за ова два пројекта утрошено преко 500 милиона динара. Дакле, више од средстава која се налазе у Фонду за све локалне самоуправе у Србији", навео је у саопштењу за јавност члан Извршног одбораЛСВ-а Марко Луткић.

Оценио је да је такав однос према крајевима Србије, који нису град Београд, "крајње срамотан".

"Разлика у развијености између Београда и других средина све је већа. То за последицу има драстичан пад броја становника делова земље који нису град Београд. Поједини крајеви су, буквално, опустели", навео је Луткић.

Подсетио је представнике власти да имају обавезу поштовања Европске повеље о локалној самоуправи, коју је Скупштина Србије ратификовала још 2007. године и која каже да су локалне власти једна од главних основа демократског система.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa