Инфо

29. март 2019.29. мар 2019.
Саможртвовање је неминовност
Бојан Радојчић - академски сликар

Саможртвовање је неминовност

Уметник има привилегију да изрази свој став, пренесе идеју или емоцију.
Концепт, порука и прича коју носи рад је од суштинске важности. Уметничко дело треба да успостави дијалог са посматрачем. Саможртвовање је део људске судбине и не може се избећи
Осим естетског утиска који оставља, важан задатак уметности је да изазове снажан осећај идентификације код посматрача. Моћ коју поседује, или бар тежи да достигне, одувек је благотворна, просветљујућа за оне који желе и кадри су да је виде, осете. Због тога је неопходно да стваралаштво буде део духовног живота човека, проникне у обесмишљену свакодневицу.

Константна заробљеност друштва између неразумевања, слободног и често пристрасног интерпретирања прошлости уз константно пресликавање постојећих матрица на будућност доводи уметност и уметника у позицију гласника, вечитог бунтовника.

Мале интимне сторије испричане кроз призму академског сликара Бојана Радојчића носе снажну универзалну поруку у којој појединац препознаје себе. Наводе на преиспитивање личне егзистенције, уверења. На цртежима великог формата доминирају тајанствени ликови путем којих уметник иницира суштинску комуникацију, уметничко дело -конзумент.

опширније у штампаном издању

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa