Инфо

10. април 2019.10. апр 2019.
Савез за Србију и српска опозиција са Косова формирају Савез за Косово

Савез за Србију и српска опозиција са Косова формирају Савез за Косово


Савез за Србију и представници српске опозиције са Косова саопштили су да не треба излазити на изборе заказане за градоначелнике на северу Косова и најавили, после данашњег састанка, формирање Савеза за Косово.

Председник организације Народна правда Ненада Радовановић је, на конференцији за новинаре, рекао да ти избори не треба да се спроведу, додајући да се на изборима на Косову "у џаковима доносе гласови за Српску листу", а опозиције не може да се чује у медијима.

"Већ шест година доживљавамо сунорат на Косову", рекао је Радовановић, сем којег су на скупу били представник покрета Отаџбина Славише Ристића, Европског покрета Срба са Косова Раде Трајковић, организатори протеста један од пет милиона на Косову и други.

Председавајући Савеза за Србију, лидер покрета Двери Бошко Обрадовић, је рекао да нема услова да се у Србији одрже избори, па тако, као је нагласио, ни на Косову које је део Србије.

Обрадовић је саопштио да је Савез за Србију прихватио позив представника српске опозиције са Косова да се формира Савез за Косово у који ће ући партије, организације, угледни појединци.

"Данас је у седишту Савеза за Србију одржан иницијативни састанак, са задовољством смо пихватили позив Срба са Косова, координираћемо активности, желимо да се јасније чује њихов глас у читавој Србији", рекао је Обрадовић.

Извор: Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa