Инфо

13. април 2019.13. апр 2019.
Још траје окупљање учесника, заустављен саобраћај око Дома Народне скупштине

Још траје окупљање учесника, заустављен саобраћај око Дома Народне скупштине

(Бета) - Пред Домом Народне скупштине у центру Београда, где би ускоро требало да почне митинг под називом "Сви као један - Један од пет милиона", још траје окупљање учесника тог протеста против актуелне власти, а испред зграде парламента је заустављен саобраћај.

Демонстранти су испунили плато испред Скупштине, део Пионирског парка, као и делове околних улица.

На степеницама испред улаза у ту институцију остављена су слова од стиропора којима је исписано "Оставке".

Учесници протеста носе заставе Србије и транспаренте на којима, уз обавезно "Један од пет милиона", пише и име града из којег су дошли.

На транспарентима су исписана имена Сремска Митровица, Темерин, Топола, Шид, Стара Пазова, Крагујевац, Нови Сад, Врбас, Петровац на Млави, Србобран, Лазаревац, Пожега, Кикинда, Ваљево, Јагодина и други.

Примећен је и транспарент "Један од пет милиона - Косово и Метохија", а људи који га носе казали су да су дошли из Зубиног Потока, Лепосавића, Јариња и других места у покрајини.

Са разгласа се емитује музика која и иначе прати протесте, а на бини се налази велики видео бим са којег се емитују снимци изјава председника Александра Вучића, што грађани дочекују звиждуцима.

Око зграде Дома Народне скупштине налазе се мање снаге полиције са кацигама и штитовима.

Први протест против актуелне власти одржан је крајем новембра у Крушевцу због напада на лидера Левице Србије Борка Стефановића и активиста Левице, после чега је следећи протест одржан 8. децембра у Београду где се од тада одржава сваке суботе.

Протести су се проширили и на друге градове и општине широм Србије и одржавају се под слоганом "Један од пет милиона" који је настао због изјаве председника Србије Алексадра Вучића дате на почетку протеста да неће испунити ни један захтев макар их на улице изашло и пет милиона.

Међу захтевима су ослобађање медија, фер и поштени избори, оставке државног врха и откривање починиоца и налогодаваца убиства председника иницијативе СДП Оливера Ивановића.



Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa