Инфо

13. април 2019.13. апр 2019.

Шкоро: Војска да прекине бруку и понижње због министра одбране

(Бета) - Новинар Срђан Шкоро позвао је данас припаднике Војске Србије да се прикључе народу и, како је рекао, прекину бруку и понижење које им доноси министар одбране Александар Вулин.

"Цео свет нам се смеје због Вулина. Он је једини министар одбране који не зна где су му границе земље и тиме се хвали. Никада српском полицијом није управљала 'слина'. И зато, господо полицајци знате где вам је место. Уз 'слине' и криминалце сигурно није. Ви носите униформу да би штитили народ од криминалаца а не обрнуто", рекао је Шкоро на митинигу "Један од пет милиона" испред Дома Народне скупштине у Београду.

Он је позвао и професоре универзитета да прекину наставу и прикључе се протестима у српским градовима, глумце и режисере да дођу на тргове јер се ту одвијају праве драме, српске академике да стану уз свој народ, а црквене великодостојнике да не служе интересима једне партије и човека "који уништава веру у бдућност народа".

"Вучић нас је 90-их убеђивао да нисмо довољно Срби, а сада да нисмо довољно Немци. Био си сигурна кућа за Младића и Караџића, а сада за криминалце свих боја. Свог војводу од зарђале кашике си заменио Ангелом Меркел, а Тонија Блера си уместо на суд довео у свој кабинет. Сваки пут си издао народ и показао колика си кукавица. Сада славиш хероје са Кошара, а када су гинули ти си бројао квадрате свог стана. Цртао си границе код Карлобага, а сада на Јарињу", рекао је Шкоро што су демонстранти испратили узвицима "издаја".

Шкоро је рекао да је Србија прва држава у историји човечанства у којој је власт најавила штрајк глађу да би сменила опозицију.

"Прва смо држава у којој се власт хвали да је добила регуларно изборе, а онда њени чланови упадају у институције са поруком 'стоп крађи на изборима'. Па је ли ово држава или лудница?", упитао је он и додао да сваки човек који је својом вољом дошао на митинг вреди више него 100 оних који су ту дошли на силу.

"Затровао си земљу својим комплексима, мржњом и поделама. Својим Вулинима, Мартиновићима, Весићима и Шешељима. Није срамота Вучићу бити болестан, није срамота лечити се. Срамота је правити народ лудим, красти и лагати овај народ", рекао је он.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa