Инфо

13. април 2019.13. апр 2019.

Захтеви протеста- заједничка комисија за фер изборе, нови састав РЕМ и избор руководства РТС и РТВ

(Бета) - На протесту "Сви као један - Један од пет милиона" прочитани су данас захтеви за формирање заједничке комисије власти и опозиције за дефинисање фер и поштених изборних услова, избор новог састава Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) и избор техничког и уређивачког тима Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Војводине.
Наведено је да састав РЕМ-а мора бити "на равноправним основама" по броју представника власти и опозиције.

"Услов је и избор техничког руководства и уређивачког колегијума информативног програма РТС и РТВ који би у прелазном периоду чиниле нестраначке личности које би делегирала власт и опозицја", наводи се.

Прочитано је да су представници протеста "Један од пет милиона" спремни за разговор са надлежним органима и да ће у наредним данима делегирати представнике за све три предложене радне групе.

"За покретање дијалога одредили смо не само представнике опозиционих странака већ и представнике стурковних удружења", поручено је са скупа.

Демонстранти су после прочитаних захтева кренули у шетњу ка згради Владе Србије и Славији.

"Слободна Србијо, и данас смо показали да смо достојанствени, слободни, цивилизовани. Хајде сада да покажемо поново у Београду да је Беоргад свет и нека цео свет види колико нас данас има", поручено је пре саме шетње.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa