Инфо

15. април 2019.15. апр 2019.
Отворен конкурс СКГО за најбоље медијске прилоге о пракси у локалној самоуправи

Отворен конкурс СКГО за најбоље медијске прилоге о пракси у локалној самоуправи

Стална конференција градова и општина (СКГО) расписала је данас конкурс за најбоље медијске прилоге о пракси у локалној самоуправи, у оквиру програма "Подршка локалним самоуправама у Србији на путу ка ЕУ друга фаза" који финансира Влада Шведске.

Конкурс под називом "Другачије од других" намењен је новинарима локалних, регионалних и националних медија, а отворен је до 15. октобра, наведено је у саопштењу СКГО.

Новинари могу конкурисати прилозима у штампаној или онлајн форми, као и радио и телевизијским прилозима.

Теме конкурса су европске интеграције, заштита животне средине, унапређење пословне климе, превенција и управљање ванредним ситуацијама, као и родна равноправност и људска права на локалном нивоу.

Наведено је да расписивањем конкурса за најбоље медијске прилоге о пракси у локалној самоуправи, СКГО жели да истакне важност и улогу локалних власти у различитим областима, а у циљу побољшања квалитета услуга које се пружају грађанима.

Аутори најбољих прилога биће награђени лаптоп рачунарима, а укупно ће бити додељено пет награда.

Оцену о најбољим медијским прилозима на конкурсу "Другачије од других" донеће жири који чине уредници медијских редакција: Нада Гогић (Радио-телевизија Србије), Веселин Симоновић (Блиц), Зоран Секулић (Фонет), Владан Самарџић (Вечерње новости) и Срдјан Бошковић (Радио Београд 1).
Beta

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa