Инфо

6. мај 2019.6. мај 2019.
Бета

Бета

Зеленовић: Трагично што власт уређује улице у Мајуру месец дана пред изборе у том селу

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић оценио је данас да је "трагично то што је власт одлучила да уреди улице у Мајуру само месец дана пред изборе у тој месној заједници" и поручио грађанима да не наседају на "јефтино политикантство које ће се дешавати наредних месец дана".

"Одлично је што су одлучили да један делић тог дуга почну да враћају. И одлично је што су урадили улицу према Травницама и што су урадили Школску улицу у Мајуру. Ипак, они и даље дугују 30 милиона евра, а извели су радове за само 100 хиљада евра, што је одлично показало какав однос заправо има СНС према свим локалним самоуправама, а посебно према граду Шапцу", казао је Зеленовић за РТВ Шабац.

Он је казао и да је познато да је републичка Влада, од како је председник Србије Александар Вучић на власти, "отела од града Шапца 30 милиона евра".

"Волео бих кад би Вучић са члановима своје странке почео нешто озбиљно да ради тамо где је надлежан, попут улаза преко Савског моста у Шабац. Тај пут је у катастрофалном стању, као и пут за који смо до сада написали преко десет ургенција, који повезује највећу индустријску зону са Сремском Митровицом. То су све путеви који су у надлежности државе која их не ради, али ево одлучила је да потроши 100 хиљада евра на две улице у Мајуру", рекао је Зеленовић.

Зеленовић је подсетио на изборе пре четири године у Мајуру, када су, како је навео, "долазили познати криминалци из целе Србије".

"Не бих волео да се то поново деси у Мајуру. Ако се деси, бићемо сведоци свему ономе што смо били у претходних неколико година, а то је да поштени избори у Србији нису могући и да зато ми на њима нећемо да учествујемо", рекао је Зеленовић.

Како се наводи у саопштењу његовог Кабинета, месна заједница Мајур потрошила је скоро девет милиона динара од пореза на имовину захваљујући одлуци Града да новац од пореза на имовину враћа назад месним заједницама.

Још 1,3 милиона динара Савет месне заједнице треба да потроши за школу, према Одлуци и финансијском плану, али, како се наводи, "још увек нису утрошили та средства ни доставили рачуне за предвиђене радове у школи".

Град је, како се наводи, такође урадио тротоар у Табановачкој улици у вредности од око 3,5 милиона, а у наредном периоду предвиђена је изградња тротоара у вредности од 1,9 милиона динара.

У саопштењу се наводи и да је Водовод инвестирао 25 милиона за канализацију у улицама Табановачка, Травнице и Царице Милице, а да је ове године планирано још 15 милиона.
Извор: Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa