Инфо

10. мај 2019.10. мај 2019.
Бета

Бета

Сутра свечано отварање Пољопривредног сајма у Новом Саду

Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду почеће сутра, 11. маја на Новосадском сајму, а свечано ће га отворити градоначелник тог града Милош Вучевић и министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

Свечано отварање Сајма најављено је за 10 часова, а присуствоваће и потпредседник Покрајинске владе Ђордје Милићевић.

Сајам ће први пут ове године имати и земљу партнера и земљу пријатеља - Италију и Тунис.

Како је раније најављено на конференцији за новинаре на Новосадском сајму, ова манифестација се одржава 86. пут, наступиће 1.518 фирми, институција и организација које долазе из 32 земље, а доносе производе и услуге из 61 државе.

Биће организована Изложба хране и Национална изложба стоке уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, ресорног Покрајинског секератријата и Града Новог Сада, а Изложба пољопривредне механизације биће на 35.000 метара квадратних.

У Конгресном центру ће свакодневно бити одржаване конференције, панели и едукације, највили су организатори.

Амбасадор Туниса Сејф Алах Реџеб, најавио је да ће та "земља пријатељ" наступити са 12 компанија које стижу из Африке.

Директорка Италијанске агенције за спољну трговину Марина Скоњамиљо, најавила је наступ око 30 италијанских компанија и долазак око 45 привредника који ће имати директне Б2Б сусрете са излагачима.

Генерали Осигурање Србија је осму годину заредом Стратешки партнер Новосадског сајма и Генерални спонзор Међународног пољопривредног сајма.

Пољопривредну механизацију, машине и опрему ће представити и фирме из девет земаља, а први пут ће на Пољопривредном сајму наступити Удружење производјача и дилера пољопривредних машина из Русије.

У Поклон-игри посетиоце очекују поклони "Агропанонке", која поклања "Беларус" тракторе, "КИТЕ д.о.о." ће обезбедити "Јохн деере", а пнеуматску сејалицу припремио је "ВГП Оздокен".

Златни спонзор Пољопривредног сајма је компанија "Алдахра" која ће у Хали "Мастер" представити свој производни програм из 15 земаља.

Сајам ће трајати до петка, 17. маја.
Извор: Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa