Инфо

4. јун 2019.4. јун 2019.
ВК Шабац: Малициозни потези ВСС

ВК Шабац: Малициозни потези ВСС

Поводом малициозних тумачења наших изјава везаних за нерегуларности у раду Ватерполо савеза Србије (ВСС), а у циљу да у потпуности и недвосмислено будемо јасни, Ватерполо клуб „Шабац“ издаје следеће:

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

- Бахатост челника Ватерполо савеза прети да уништи клупски ватерполо –
Као клуб који са правом може да каже да је дао велики допринос развоју и промоцији ватерпола, а засигурно у протекле четири године мапирао Шабац као ватерполо центар региона, сматрамо да је наша дужност да указујемо на све оне негативне појаве које прете да деградирају ватерполо, чак и када услед тога постанемо мета челника ВСС који настављају прљаву и личноинтересну игру саботирања нашег клуба.

Најоштрије осуђујемо покушаје да се наводи које износимо представе као напад на БВК Црвену звезду. Звезда је клуб са којим имамо одличну сарадњу и у много чему се слажемо са ставовима њиховог директора господина Игора Милојевића, те им се и овим путем захваљујемо на гостопримству које су нам указали на претходној утакмици. Поново подвлачимо да ми указујемо недвосмислено и директно на поступке челника ВСС који воде у урушавање клубова и домаћег ватерпола и не бисмо волели да се нити један играч, упослени у Звезди или навијач овог клуба осети лоше због ситуације која нас је једнако погодила.

Ми, међутим, не можемо и нећемо да се помиримо са неспортском атмосфером на утакмицама, а за коју су одговорни ови људи опасни по ватероло. Приличи ли председнику Савеза Виктору Јеленићу и генералном секретару Немањи Маријан да позивају навијаче Шапца на физички обрачун са њима? Да ли руководству приличи застрашивање судија, а чему смо лично сведочили, псовке, уцене и претње да ће им бити онемогућено професионално напредовање? ВСС је сменио одбор за судијска питања и ради на сталном урушавању судијске организације. Пример за то је оставка једног од делегата, кога нећемо именовати како бисмо га поштедели даљих непријатности, након утакмице Шабац – Партизан. Једноставно, свако ко прихвати да суди финалну серију мора да буде подобан Савезу, што значи против ВК „Шабац“.
Још један пример намерног наношења штете нашем клубу је одлука да се Савез оглуши о свој дисциплински правилник и да не поступи по њему у случају играча који на место казне неиграња предстојеће утакмице добија, очигледно, као награду за два искључења због грубе игре могућност да заигра и у финалу.

Позивамо Ватерполо савез да нам јавно каже зашто за клуб који је у овој сезони најбоље пласирани српски клуб у Регионалној А1 лиги, освајач Купа Србије и финалиста Супер Лиге нема места у домаћем ватерполу? Зашто је нама забрањено да победимо и освојимо државно првенство? Питамо још и то зашто челници Савеза, ако им је савест мирна, најављују свој долазак у Шабац на финалну утакмицу првенства у пратњи личног обезбеђења?
Више није реч нити о првенству, нити о титули, реч је о рђавој пракси која се у нашем ватерполу понавља, а која ниједном клубу није на корист. Кроз неправду са којом је ВК “Шабац” суочен данас прошао је “Бечеј”, прошао је “Радничи”, Црвена звезда”... а уколико се ништа не промени видећемо ко је следећи.

Уз захвалност свим клубовима који су стали уз нас, нашим репрезентативцима који су нас подржали и изнад свега верним љубитељима спорта и нашим навијачима, изражавамо наду да ће наступајућа утакмица протећи у правој спортској атмосфери и без инцидената.
Нека бољи победи, али у води.

Спортски поздрав!
Ватерполо клуб „Шабац“

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa