Инфо

Берза

  • aero 868 ▲ 0,35%
  • impl 3.790 ▼ -0,03%
  • kmbn 2.300 ▲ 0,04%
  • mtlc 1.800 ⚫ 0,00%
  • niis 599 ⚫ 0,00%
  • tgas 12.803 ▼ -1,52%
(3. мај 2020.)
ТАЛЕНТОВАНА ИРИ ИЗ ШАПЦА

ЗА УМЕТНОСТ ЈЕ ПОТРЕБНА СЛОБОДА

Након свих формалности уследило је право учење и брушење дијаманта који, тек треба да засија најсјајније. Ири је учила,радила на себи. Цртање, упркос таленту, некада и није лако, потребни су снажна воља и стрпљење. Али упркос свему, није одустајала. Цртала је сваки дан. Чврсто је одлучила шта жели у животу, и упркос неслагању и предрасудама њених родитеља,успела је да докаже да је мотивација за бољи успех радити оно што волиш
ЗА УМЕТНОСТ ЈЕ ПОТРЕБНА СЛОБОДА
Ири,је препознатљива девојка из Шапца. Заједничка са већином од нас јој је потреба да се констанрно усавршава и испољи своју надареност.

Када је реч о таленту, никада није касно открити га и развијати. Потребне су само храброст и одважност да направиш први корак. У Ирином случају, то је било у седмом разреду.

Да црта је одувек воилела, каже, али баш у том тинејџерском периоду та потееба је постала доминантна- Вођена њоме, одлучила је да упише Школу Примењених Уметности у Шапцу.

Након свих формалности уследило је право учење и брушење дијаманта који, тек треба да засија најсјајније. Ири је учила,радила на себи. Цртање, упркос таленту, некада и није лако, потребни су снажна воља и стрпљење. Али упркос свему, није одустајала. Цртала је сваки дан. Чврсто је одлучила шта жели у животу, и упркос неслагању и предрасудама њених родитеља,успела је да докаже да је мотивација за бољи успех радити оно што волиш.

-У основној школи сам била врло добар ђак - каже она, и додаје:
-Док сам у средњој одличан.

Свесна је да је уметност њен позив који ће трајати цео живот. Велику подршку јој представља емотивни партнер, док за узоре није сигурна.

-Инспирација долази са свих страна, док је кључни део за бављење уметношћу слобода - каже ова талентована девојка.
Горан Димитријевић

Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji sa organizacijom Free Press Unlimited i uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Holandije

Најновији број

28. мај 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa