Инфо

6. октобар 2016.6. окт 2016.
Донација амбасаде Јапана

ПОМОЋ СА ИСТОКА

Опоравак општине Крупањ од последица поплава кроз више донација
У среду 5. октобра Крупањ је посетила шесточлана јапанска делегација чија је амбасада донирала значајна средства као допринос опоравку општини Крупањ од последица поплава. Делегацију је примио заменик председника општине Предраг Радић који је изразио велику захвалност за све што је амбасада Јапана учинила за општину Крупањ.
- Без помоћи Владе Републике Србије, амбасаде Јапана и других донатора, не бисмо у тако релативно кратком року успели да санирамо последице поплава у нашој општини и зато вам свима још једном хвала изјавио је заменик председника општине Крупањ.
Представници делегације амбасаде Јапана и локалне самоуправе имали су прилику да се лично увере колико је донација конкретно утицала на побољшање услова рада у установама које су обухваћене овом донацијом.
Дому задравља у Крупњу је донирано амбулантно возило и рентген апарат који ће битно помоћи рад установе, а добробит те донације свакако су највише осетили пацијенти.
У Дому за старе, од донације коју је дала јапанска амбасада, реконструисане су подрумске просторије, извршена замена врата, репарација два котла за грејање и набављена је машина за прање веша.
За крај посете Крупњу изабрана је Основна школа „Боривоје Ж. Милојевић“ где је јапанска амбасада донирала средства за реконструкцију топловода и замену унутрашње столарије.
Делегација је била задовољна посетом, оним што су видели и шта је урађено у општини Крупањ. Према њиховим речима - изузетно лепој општини.
Д. Жугић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa