Инфо

27. август 2020.27. авг 2020.
Бесплатне бање за пензионере с најнижим примањима

Пријава до 07. септембра

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање расписао је позив пензионерима да се пријаве за одлазак на бесплатну десетодневну рехабилитацију у једној од 25 бања.
Право на бесплатну рехабилитацију у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима током 2020. године, у трајању од 10 дана, имају корисници старосних, инвалидских и породичних пензија који имају пребивалиште на територији Републике Србије и чија је пензија до износа од 27.775,00 динара.
У бесплатну рехабилитацију укључени су трошкови превоза у висини цене аутобуске, односно возне карте другог разреда. Фонд ће сносити трошкове превоза и боравка за пратиоца детета које користи породичну пензију по основу неспособности за самосталан живот и рад, као и за пратиоца слепог пензионера који је остварио право на рехабилитацију о трошку Фонда.
Право на бесплатну рехабилитацију имају сви корисници пензија који, осим пензије која је нижа од горе наведеног износа, немају друга лична примања, као и пензионери који су то право остварили применом домаћих прописа и на основу међународних уговора, под условом да збир тих пензија не прелази горе наведени износ (прерачунато по средњем курсу НБС на дан 15. 7. 2020. године 1€ = 117,5863 динара).
Чланство у пензионерским организацијама није услов за коришћење овог права, наводи се у саопштењу Фонда ПИО.
Пријаве на оглас се подносе од 20. августа закључно са 7. септембром 2020. године.
На сајту ПИО фонда стоји и списак установа у којима корисици пензија могу да користе право на рехабилитацију, према филијалама Фонда на чијем подручју корисник има пребивалиште.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa