Инфо

27. август 2020.27. авг 2020.
Бесплатне бање за пензионере с најнижим примањима

Пријава до 07. септембра

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање расписао је позив пензионерима да се пријаве за одлазак на бесплатну десетодневну рехабилитацију у једној од 25 бања.
Право на бесплатну рехабилитацију у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима током 2020. године, у трајању од 10 дана, имају корисници старосних, инвалидских и породичних пензија који имају пребивалиште на територији Републике Србије и чија је пензија до износа од 27.775,00 динара.
У бесплатну рехабилитацију укључени су трошкови превоза у висини цене аутобуске, односно возне карте другог разреда. Фонд ће сносити трошкове превоза и боравка за пратиоца детета које користи породичну пензију по основу неспособности за самосталан живот и рад, као и за пратиоца слепог пензионера који је остварио право на рехабилитацију о трошку Фонда.
Право на бесплатну рехабилитацију имају сви корисници пензија који, осим пензије која је нижа од горе наведеног износа, немају друга лична примања, као и пензионери који су то право остварили применом домаћих прописа и на основу међународних уговора, под условом да збир тих пензија не прелази горе наведени износ (прерачунато по средњем курсу НБС на дан 15. 7. 2020. године 1€ = 117,5863 динара).
Чланство у пензионерским организацијама није услов за коришћење овог права, наводи се у саопштењу Фонда ПИО.
Пријаве на оглас се подносе од 20. августа закључно са 7. септембром 2020. године.
На сајту ПИО фонда стоји и списак установа у којима корисици пензија могу да користе право на рехабилитацију, према филијалама Фонда на чијем подручју корисник има пребивалиште.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa