Инфо

27. август 2020.27. авг 2020.
Ако слободни грађани Шапца изађу на изборе, одбранићемо нормалан живот
Зеленовић

Ако слободни грађани Шапца изађу на изборе, одбранићемо нормалан живот

“Они су покрали грађане Шапца и учинили тешко кривично дело против изборне воље грађана Шапца. Лаж је да је Српска напредна странка (СНС) добила 13.000 гласова више од својих противника. Истина је да су покарли изборе, да је 300 криминалаца у организованом криминалном деловању покрало гласове грађана Шапца. Сада 30.000 Шапчана има прилику да одбрани нормалан живот”, навео је Зеленовић
-На изборима ћемо одлучити да ли ћемо као слободни људи свакога дана водити борбу да живот буде бољи и сигурнији или ћемо потонути у мрак лажи и криминала, да ли ћемо остати светионик слободе у Србији, град који се најбрже развија у земљи или ће власт преузети Сандокан и Александар Пајић. Ако слободни грађани Шапца изађу на изборе, Шабац ће остати слободан град, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, носилац листе “Шабац је наш” на конференцији за новинаре, протекле недеље, организованој са представницима још шест листа са којима ће изаћи на поновљене изборе на 27. бирачких места Шапцу.
Ових седам листа (Шабац је наш, Нови тим за Шабац, Руска странка, Зелена партија, Европска зелена странка, Прилика и Метла) су на локалним изборима 21. јуна укупно освојиле 29.435 гласова. Поред Небојше Зеленовића, носиоци наведених листа придружили су се кривичном гоњењу због, како су навели, “изборне крађе која се десила 21. јуна”. Сви заједно потписали су кривичну пријаву против 55 лица која су злоупотребила изборну вољу грађана и као организована криминална група покрали изборе.
“Они су покрали грађане Шапца и учинили тешко кривично дело против изборне воље грађана Шапца. Лаж је да је Српска напредна странка (СНС) добила 13.000 гласова више од својих противника. Истина је да су покрали изборе, да је 300 криминалаца у организованом криминалном деловању покрало гласове грађана Шапца. Сада 30.000 Шапчана има прилику да одбрани нормалан живот”, навео је Зеленовић и додао да је поносан што је заједно са представницима још шест листа од којих свако у оквиру свог политичког програма и деловања има прилику да учествује на изборима и одбрани нормалан живот у Шапцу. Он је позвао “слободне Шапчане” да изађу на изборе и одбране нормалан живот у Шапцу јер ако сви изађу, Шабац ће остати слободан град.

Како је истакао Немања Пајић (Нови тим за Шабац), 30.000 грађана је довољно за одлуку на изборима која ће бити добра за будућност Шапца.
“Имамо прилику да отклонимо све неправилности забележене 21. јуна и посебно је важно што ће локални избори бити одвојени од републичких. То ствара услове да се избори понове на коректан начин”, оценио је Пајић.
Божидар Катић (Метла) навео је да је уз „сву крађу и отимачину 21. јуна“ у суштини одиграна нерешена утакмица и да ће се по укидању ванредне ситуације видети резултат избора у којима не постоји прилика за „крађу, пљачку и куповину гласова“. Он је позвао грађане Шапца да изађу на поновљене изборе, „бирају људе а не странке, искажу своју вољу, одбране свој глас и казне лопове“.
Дејан Павловић (Европска зелена странка) рекао је да је због неправилности и манипулација којима су се током изборног дана 21. јуна бавили чланови СНС-а и њихови представници у бирачким одборима, овој листи ускраћен значајан број гласова. Он сматра да се то може исправити само ако се понове избори на свих 100 бирачких места јер понављањем на само 27, значајан број гласача неће бити у прилици да у поновљеним, регуларним и слободним околностима да свој глас „опцији која се брине о здравој животној средини и добром здрављу суграђана“.
„То је разлог зашто се ова листа придружила подношењу кривичних пријава против лица за која се сумња да су учествовала у изборној крађи“, објаснио је Павловић.
„Спаја нас доста различитости које се огледају у само једном циљу – да Шапчани воде Шабац“, поручио је Никола Веселиновић (Руска странка), док је Мирјана Бингулац (Зелена партија), изразила очекивање да ће избори бити обављени у правним оквирима и позвала грађане да гласају јер се само тако демократија може одбранити.
Према мишљену Милутина Станковића (Прилика), најважније је да се одбрани потпуна слобода грађана Шапца када изађу да гласају на поновљеним изборима.
За сада је поднето 11 кривичних пријава против 55 лица за која, како је речено, постоје материјални докази да су на незаконит начин утицала на изборну вољу Шапчана.
Избори могући у првој недељи септембра
- Лаж је да су избори готови и да је СНС тријумфовала. Консултујући се са представницима ових осталих шест листа добио сам информације да и они озбиљно разматрају да се прикључе кривичном гоњењу које су поднели правни заступници листе коју предводим, рекао је Зеленовић.
Градоначелник је најавио да ће тражити мишљење од свих компетентних тела и институција на локалном, регионалном и републичком нивоу око тога какве кораке треба да предузму о томе да ли ће одржавање избора штетно утицати на здравље људи.
-Очекујем да након што добијемо одговоре од надлежних, избори би могли бити одржани крајем прве недеље септембра. Да би се то десило нужно је да буде напретка у сузбијању заразе. Уколико се сви придржавамо мера то би било могуће. Када се ванредна ситуација укине ГИК ће одредити тачан термин избора. Не одређујем ја термин избора, рекао је Небојша Зеленовић и додао да ће позвати све грађане Шапца да изађу на изборе и да они, а не неко уместо њих, одлучују о судбини Града.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa