Инфо

11. март 2021.11. мар 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

СУСРЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ШАПЦА И ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ РУМА

Сава да спаја Шабац и Руму

Нас је и држава усмерила на сарадњу. Велики државни пројекти, изградњА Фрушкогорског коридора, ауто-пута Рума - Шамац и брзе саобраћајнице ка Лозници, су нешто што треба да нас повезује, као и људе и привреду и све што људима ствара боље услове за живот и пружа могућност за долазак нових инвеститора и отварање радних места
Градоначелник Шапца Александар Пајић у четвртак је, у свом кабинету, угостио председника Општине Рума Слађана Манчића. Разговарали су о пројектима који вежу два града, али и потенцијалним будућим сарадњама. Највише речи било је о ауто-путу Рума - Шабац. Заједнички закључак је да Сава треба да спаја, а не да раздваја два града.
-Велико ми је задовољство што је у Шапцу председник општине Рума, јер ово су општина и град који су преко реке Саве повезани, као и њихови грађани и привреда. Држава улаже да нас и новим мостом, ауто-путем и брзом саобраћајницом према Лозници преко Саве још ближе повеже. Рума може да послужи као пример довођења инвеститора и једне од најмањих стопа незапослености. Разговарали смо и о томе. Граду Шапцу су потребни нови инвеститори. Имамо много тога да понудимо и сигуран сам да добра искуства из Руме можемо да преточимо у нова радна места за наше суграђане. Жеља Шапца је да постане град будућности, рекао је Александар Пајић.
Председник Општине Рума је изјавио да су овакви сусрети нормални и да су требали да се дешавају и раније.

"Глас Подриња"


-Радује ме чињеница да је дошло време да после много година ми, као две најближе општине, можемо да направимо овакав састанак, да разговарамо о битним темама које су важне пре свега нашим грађанима. Нас је и држава усмерила на сарадњу. Велики државни пројекти, изградња Фрушкогорског коридора, ауто-пута Рума - Шамац и брзе саобраћајнице ка Лозници, су нешто што треба да нас повезује, као и људе и привреду и све што људима ствара боље услове за живот и пружа могућност за долазак нових инвеститора и отварање радних места. Имали смо доста тема за разговор, поред овог најбитнијег пројекта где ми са обе стране треба да дамо свој максимум. Тај пут ће отворити многе могућности и прозор у свет, рекао је Слађан Манчић.
Председник Општине Рума градоначелнику Шапца овом приликом је поклонио монографију Руме.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa