Инфо

27. август 2020.27. авг 2020.
МАТИЋ НА ЧЕЛУ СКУПШТИНЕ,  ИЛИНЧИЋ ПРВИ ЧОВЕК ОПШТИНЕ
БЕЗ ПРОМЕНА У ОПШТИНСКОМ РУКОВОДСТВУ

МАТИЋ НА ЧЕЛУ СКУПШТИНЕ, ИЛИНЧИЋ ПРВИ ЧОВЕК ОПШТИНЕ

У новом сазиву, од 31 одборника, колико броји локални парламент, интересе напредњака заступаће 28 представника, док су освојени гласови на јунским изборима социјалистима обезбедили три мандата
Прва, конститутивна седница Скупштине општине Коцељева одржана је прошле среде, на Преображење Господње у амфитеатру Средње школе, простору у којем је било могуће испоштовати све препоручене епидемиолошке мере. У новом сазиву, од 31 одборника, колико броји локални парламент, интересе напредњака заступаће 28 представника, док су освојени гласови на јунским изборима социјалистима обезбедили три мандата.
Међутим, већ на првој седници, одмах након верификације мандата и једногласно усвојеног Пословника, одборници са листе Социјалистичке партије Србије су напустили парламент те нису учествовали у гласању за избор скупштинског и општинског руководства.
Одборници владајуће већине су тајним гласањем, једногласно подржали кандидатуру Верољуба Матића, народног посланика у републичком парламенту, за председника коцељевачке скупштине. Он је том приликом оценио да је добро што скупштина има јединство које је потврђено и приликом избора заменика председника парламента, јер су сви представници листе СНС гласали за именовање Владана Јанковића који је и у претходном сазиву обављао ову функцију, баш као и за избор Предрага Ђаковића, досадашњег али и будућег секретара који ће те послове обављати до наредних избора.
Истога дана одржана је и друга седница на којој је на Матићев предлог скупштина са 27 гласова “за” одлучила да на челу општине Коцељева и у наредном периоду буде досадашњи председник Душан Илинчић. Његов заменик ће, као и до сада бити Славица Ранковић.
И састав Општинског већа је остао готово непромењен. Наиме, у наредним годинама ће о најважнијим питањима за рад и функционисање локалне самоуправе и живот њених грађана одлучивати, поред председника општине и његовог заменика, Марко Илић, Јован Димитријевић, Радмила Пимић и Зоран Павловић, али ће уместо дугогодишњег члана Радивоја Николића од сада у раду општинске Владе учествовати Марија Терзић.
Именовани су и чланови скупштинских комисија. У раду Комисије за избор и именовања учествоваће председник Живислав Симић, заменик Марина Гајић и чланови Љубомир Ћосић, Јован Сенић и Немања Протић.
За председника Мандатно-имунитетске комисије именован је Горан Тодорић, функцију заменика обављаће Станисав Момировић а преостала три члана су Бранко Ранковић, Биљана Јанковић и Слађана Мандић.
Послови везани за Статут и прописе поверени су Весни Ковачевић, председници комисије, њеној заменици Милки Снегић, док су за чланове именовани Маја Тодоровић, Живојин Зарић и Бранко Ђурић.
Трочлану комисију за предлоге и представке чиниће председница Живка Тешић, заменик Горан Исаиловић и члан Жељко Алексић.
Живки Тешић поверена је и председничка улога у Комисији за родну равноправност у којој ће јој заменица бити Весна Ковачевић а преостале чланице Јелена Софранић, Марина Гајић и Милка Снегић.
На крају друге седнице новог скупштинског сазива донето је решење о давању сагласности на Споразум о продужењу радног односа вршиоцу дужности директора Дома здравља “Др Даринка Лукић” у Коцељеви др стоматологије Верици Софранић, што је био предуслов за поверавање још једног мандата за функцију руководиоца ове здравствене установе, на којој може да остане до шест месеци, односно најдуже до преузимања надлежности од стране Министарства здравља.
В. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa