Инфо

4. март 2021.4. мар 2021.
ПОСТАВЉЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ
У ТОКУ СУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ, РЕКОНСТРУКЦИЈИ И ДОГРАДЊИ ВРТИЋА

ПОСТАВЉЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ

Ово је један од највећих и најзначајнијих пројеката који се реализује у коцељевачкој општини. Просторни капацитети ПУ “Полетарац” већ извесно време нису довољни да одговоре на захтеве свих заинтересованих родитеља и њихове потребе да своју децу упишу у ову предшколску установу
Припремни радови на реконструкцији и доградњи вртића у Коцељеви почели су крајем јануара месеца. У петак су народни посланик у републичком парламенту и председник СО-е Верољуб Матић и председник општине Душан Илинчић, уз подршку најмлађих суграђана, поставили камен темељац за нови део комплекса.
Ово је један од највећих и најзначајнијих пројеката који се реализује у коцељевачкој општини. Просторни капацитети ПУ “Полетарац” већ извесно време нису довољни да одговоре на захтеве свих заинтересованих родитеља и њихове потребе да своју децу упишу у ову предшколску установу. Полагање камена темељца за посланика у Народној скупштини Републике Србије представља један од најлепших и најпријатнијих тренутака.
–Ово је сигурно најпријатнији тренутак од када сам у општини, и у смислу руковођења, и у смислу живљења у њој, јер овакав објекат је најбитнији од свих које смо радили до сада. Он је намењен најмлађима, првенствено са територије општине Коцељева. То је наша перспектива, будућност и када се раде овакви пројекти, то је највеће задовољство. Друго, мислим да више нећемо имати ни један проблем и да ће свако дете које буде хтело да иде у обданиште “Полетарац”, моћи да иде у вртић. Он је један од најбољих у Србији у којем деца добијају прва знања и сазнања. Мислим да ће бити спремнија и за школски узраст. Све у свему, добијамо сјајан објекат. Ова Коцељева иде напред, не само у привредном и инфраструктурном делу, него у овом делу, да мисли о најмлађима- изјавио је Верољуб Матић.
Реализација пројекта реконструкције и доградње вртића, вредног око 300 милиона динара, донеће модеран, комфоран и пре свега квалитетан простор, у којем ће боравити најмлађи становници општине. Садашња зграда “Полетарца” простире се на нешто више од 1,2 хиљаде квадрата и располаже капацитетом од седам боравака. Планирано је да бруто површина будућег обданишта буде преко 2,9 хиљада метара квадратних, а нето готово 2,5 хиљада. Новоизграђени вртић имаће на располагању 12 боравака за смештај будућих “полетараца”.



ДИНАМИКА РАДОВА У КОРАК СА ПЛАНОМ
Извођач радова је новосадска фирма “Гат” а рок за завршетак пројекта је око годину дана. Грађевински инжењер Младен Марковић потврдио је да се радови одвијају по динамичком плану те да је у току изградња два објекта.
–Ту је највећи објекат који тренутно радимо, у којем ће бити административни блокови, кухиња и један део смештајних капацитета за децу, а други је фискултурна сала. Доста сам задовољан тренутном динамиком радова. Време нас служи и можемо да радимо, можда и нешто мало брже од планираног. А што се тиче укупне динамике надам се да ћемо, уколико то буду временске прилике дозволиле и не наиђемо на некакве непредвиђене радове, пробати да завршимо у року од 360 дана. То је доста дугачак рок и незахвално је било шта прогнозирати јер градилиште је тек у почетку- оценио је Марковић.
Говорећи о пројекту који је комплексан, напоменуо је да постоје четири објекта, те да се у овом тренутку раде два, док ће се преостала два радити након што се изврши рушење постојећег вртића.
–Он ће се највероватније срушити када се заврше прва два објекта у комплету, како би се деца могла преселити у новоизграђени део. По рушењу старих објеката вртића радићемо нове на истом месту. Пројекат је заиста велики и захтеван, неопходан је велики број људи и механизације коју ми имамо. Није нам ово нешто са чиме се сусрећемо први пут. Надам се да неће бити већих проблема током самих радова- поручио је представник извођача радова.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa