Инфо

6. октобар 2016.6. окт 2016.
БИБЛИОТЕКА ШАБАЧКА ПРОСЛАВИЛА 169 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

УЗДИГНУТЕ ГЛАВЕ С МЕРОМ

Тачно на дан почетка рада ове установе културе, протеклог уторка, у Дворани „Винавер“ приређен је пригодни програм посвећен уметности и сарадњи са уметницима
Причом о уметности, уметницима и уметничким делима која су пронашла своје место у Библиотеци шабачкој, у Дворани „Винавер“ протеклог уторка, прослављена је стошездесетдеветогодишњица рада ове установе културе.
- Сто шездесет девет година постојања, 11. октобар 1847 ““ 11. октобар 2016. Године за поштовање. Библиотека у успонима, падовима, трајала је свих тих сто шездесет девет година. Али то није само трајање ради трајања већ квалитетно постојање и увек с мером. То је одлика Библиотеке шабачке. Ићи уздигнуте главе с мером ““ изјавила је Јелена Подгорац Јовановић, начелница Одељења за рад са корисницима Библиотеке шабачке.
Честитке запосленима у Библиотеци шабачкој упутио је и градоначелник Небојша Зеленовић истакавши да нема институције у Србији која се може похвалити овако дугом традицијом трајања.
- Поносан сам на Библиотеку шабачку као што сам поносан и на све друге установе културе. Поносан сам што живим у граду који толико води рачуна о најважнијој ствари којом се ми овде у граду већ дуго година пажљиво бавимо и бринемо о њој. То показује колико је једно друштво зрело и колико је спремно да укаже на праве вредности. Ми имамо неки план како да културу у граду подигнемо, да је учинимо још квалитетнијом, садржајнијом. То не може да се деси ни без Библиотеке шабачке ни њене помоћи. Деца више треба да читају, грађани треба више да читају, да нашу Библиотеку за следећи велики рођендан догодине учинимо једном од најбољих институција у држави ““ поручио је Зеленовић.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa