Инфо

13. октобар 2016.13. окт 2016.
ОТВОРЕН ПРВИ ДЕО СЦ “ФЕНИКС“

ЗА ДЕЦУ, ЗДРАВЉЕ, СПОРТ

Власник објекта, некадашњи репрезентативни голман Бојан Јоргачевић и градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић, свечано су пустили у рад први део спортског комплекса „Феникс“, у близини Капитол парка
Терен на отвореном, димензија 50 пута 30 метара под рефлекторима, покривени балон терен и зграда са 6 свлачионица, кафићем и додатним просторијама од недеље отворене су за посетиоце Спортског центра „Феникс“, комплекса у власништву Омладинског фудбалског клуба „Шабац“. Идеја стварања центра била је стварање услова за тренинг и целокупни спортски развој, пре свих, најмлађих чланова ОФК Шабац, али и градња још једног објекта где ће рекреативци нашег града моћи да се разоноде и допринесу свом здрављу, истиче финансијер и власник СЦ „Феникс“, Бојан Јоргачевић.
- Некима је било чудно што отварамо део Спортског центра, али наши чланови, најмлађи, били су нестрпљиви да почну са тренинзима у „својој кући“ и једноставно нисмо желели да чекамо. Врло смо задовољни, поносни, а ово што сада видите само је половина „Феникса“. Желим да малишани и њихови родитељи, нашу Академију препознају као право место где ће се деца развијати, најпре као добри, здрави људи, а потом, уз наш стручни кадар и као одлични спортисти и велики фаворити ““ нагласио је актуелни чувар мреже бугарског Левског.
- Уверен сам да је ОФК Шабац на путу да постане препознатљиво спортско и фудбалско име које ће, на најлепши начин, проносити име нашег града у годинама које следе. Ми, као град, увек смо ту да поздравимо и подржимо приватне иницијативе и улагања која носе едукативну и социјалну димензију. Рад са децом је сјајан, али и тежак и одговоран посао и честитам клубу и господину Јоргачевићу на свему што су остварили за ово кратко време ““ рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Пресецање врпце пратио је ватромет, а две селекције ОФК Шапца имале су част да одиграју прву утакмицу на новоизграђеном малом терену на отвореном. У суседном објекту приређен је свечани коктел поводом почетка рада СЦ „Феникс“, на коме су присуствовали руководство клуба, пријатељи и градски челници.
Ускоро ће бити одигране и прве утакмице у балон сали. Петог новембра, ту ће стартовати Бизнис лига у организацији „Феникса“, РТВ Шабац и “Гласа Подриња“.
Очекује се да Центар у пуном обиму проради током наредне године, а уз постојеће капацитете, комплекс ће бити проширен за фудбалски терен пуних димензија, још једну зграду са пропратним објектима и балон салу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa