Инфо

27. октобар 2016.27. окт 2016.
ЗАВРШЕН 61. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ КЊИГА У БЕОГРАДУ

ШАПЧАНИ НА ШТАНДУ ЛОКАЛ ПРЕСА

Најпознати српски празник писане речи Међународни сајам књига у Београду, 61. по реду, завршен је у минулу недељу, а обележио га је огроман број посетилаца.
Према информацијама организатора, више од 160.000 људи посетило је ову манифестацију, а пуне кесе књига у њиховим рукама говори да Србија има огромну читалачку публику. На тај начин је и овогодишњи слоган: „Књиге у руке“ добио потврду на Сајму.
Оно што представља, можда и мало непријатно, изненађење јесу ““ цене. Иако су се издавачи потрудили да обезбеде попусте, утисак је да су цене више од очекиваних.
Огромна гужва на штандовима највећих издавача „Лагуне“, „Вулкана“, „Дерете“, „Службеног гласника“ и осталих говори о великом интересовању публике. И овога пута су међу најтраженијих насловима биле књиге Паула Коеља, Робина Шарма, Ирвинга Стоуна, а од домаћих су и даље непревазиђени Добрица Ћосић, Борислав Пекић, Бранко Ћопић. Једна од атракција је била и књига поезије Боба Дилана. Велика интересовања, и овога пута, изазвала су и ауторска дела „инстант“ писаца предвођених Зоранахом.
Значајан део Сајма књига био је и Сајам медија, а да цела манифестација добије естрадни призвук и шарм, подрудио се „Информер“ на чијем штанду су „ординирале“ све могуће познате и непознате естрадне звезде и старлете. И не само то, јер је са тог штанда допирала огромна јачина завијања и покушаја певања, да ниједан други програм у тој хали није могао да се нормално прати. На поменутом штанду, како већ то иде, посетиоци су могли да се бесплатно освеже точеним пивом и домаћом ракијом.
На Сајму медија, на штанду Локал преса, своје новине представили су и шабачки новинари „Гласа Подриња“ и „Подринских“. Њих, али и остале колеге из унутрашњости посетили су главни и одговорни уредник „Данаса“ Драгољуб Петровић, народни посланик Саша Радуловић, новоизабрани председник Фудбалског клуба „Партизан“ Милорад Вучелић, док је министар за рад, запошљавање и социјалну политику Александар Вулин само махнуо, јер је журио на штанд „Информера“ на којем је „наступао“ Биг Лале.
АКТИВАН И ПРЕДСЕДНИК ЧИВИЈАШКЕ РЕПУБЛИКЕ
На Сајму медија у оквиру Сајма књига веома активан је био и председник Чивијашке републике Марко Сомборац. Један од наших најпознатијих карикатуриста свакодневно је на посебно одштампаним насловним странама „Блица“ цртао посетиоце који су и више сати чекали у реду да их Сомборац „овековечи“.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa