Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
ОСНАЖЕНЕ
ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

ОСНАЖЕНЕ

Циљ едуковати младе да препознају насиље, да овладају вештинама препознавања жртве и нападача, као и да науче да се према својим мајкама, бакама, другарицама, девојкама и уопште свим женама опходе са поштовањем
У понедељак 6. марта за ученике ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ у Крупњу одржано је предавање на тему насиље над женама које је реализовала Канцеларија за младе Крупањ и неформална група „ОснаЖЕНЕ“ уз подршку Ресурс центра Удружење грађана „Светионик“ у оквиру програма „Млади су закон 2016“ за Мачвански и Колубарски округ финансиран од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије.
Предавање је одржала докторка Нада Ђурић председница УГ „Искра“ из Лознице која је указала на значај и потребу да се о овој теми што више говори, као и да је едукација и превенција кључна у борби против насиља над женама:
- Сврха предавања је да младе едукујемо да препознају насиље, да овладају вештинама препознавања жртве и нападача, као и да науче да се према својим мајкама, бакама, другарицама, девојкама и уопште свим женама опходе са поштовањем - рекла је Нада Ђурић додајући да не треба ћутати о насиљу над женама већ да оно мора да се препозна и да се реагује.
- Као што и сам назив пројекта каже, жене морамо да оснажимо и охрабримо да пријаве насиље јер насиље у породици није само питање унутрашњег уређења породице и породичних односа већ друштва у целини. Насиље постаје велики социјални проблем, а насиље над женама не сме да буде прихватљиво - поручила је координаторка пројекта „ОснаЖЕНЕ“ Нада Ђурић.
У оквиру пројекта одржано је предавање на исту тему и за средњошколце, након чега су уследиле радионице са основцима и средњошколцима. У оквиру радионица млади су имали задатак да осмисле честитке које су садржале поруке о значају борбе против насиља над женама и подељене су током шетње кроз Крупањ организоване поводом 8. марта.
Д. Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa