Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
ВОЂЕ СЕ НЕ ПРЕДАЈУ
ОДРЖАН СЕМИНАР О ЛИДЕРСТВУ

ВОЂЕ СЕ НЕ ПРЕДАЈУ

Ако сте лидер, ви се нећете предати. Можда и невољно али нећете затварати очи пред новом стварношћу и правити се да представљате аутентучне вредности које нико не разуме
У организацији Ротари Дистрикта 2483 и Ротари клуба Шабац, 4. и 5.марта 2017. године у хотелу “СЛОБОДА” у Шапцу одржан је припремни семинар за Дистриктни тим долазећег Дистрикт Гувернера Банета Ранђеловића. У присуству преко 70 Ротаријанаца, кроз занимљива предавања и презентације, изложене су ротаријанске теме. О својој професионалној каријери и успеху су говорили и занимљиви гости, привредници, ТВ лица и професори Универзитета који нису Ротаријанци. Ово је веома важан тренинг за успешан рад Ротари Дистрикта и Ротари клубова, а по први пут се организује у Шапцу.
- Први пут смо у Шапцу са намером да тренирамо наш дистрикт тим тј. људе који ће следећих годину дана водити Ротари клубове у Србији и Црној Гори. Уобичајеним семинарима на којима ће будући лидери тренирати и учити о вештинама из области Ротарија настојаћемо да се добро припремимо како би следећа година била успешна за све Ротари клубове на територији Србије и Црне Горе, али и за њихове локалне заједнице које би требало да имају бенефит од свега тога - истакао је Бане Ранђеловић гувернер дистрикта
Ротари клуб је међународна организација пословних и професионалних људи удружени широм света. Клубови од 20, 50, 100 људи стављају своју добру вољу, снагу и ресурсе на располагање сваком граду, било да се ради о помоћи у набавци опреме за неку болницу, помагању младима у проналажењу правих путева или слање младих у иностранство ради обуке, школовања и усавршавања. Припремни семинар у Шапцу организован је по први пут након 17 година. Традиција Ротаријанаца је да на сваком скупу угосте успешне људе који ће говорити о својим постигућима. Гости овогодишњег скупа били су Радослав Веселиновић, оснивач фирме “Галлеб Гроуп”, професор др Милош Бешић, професор др Слободан Марковић и списатељица и новинар Весна Дедић. Учесницима стручног скупа подељени су сертификати и значке.
- Ако сте лидер, ви се нећете предати. Можда и невољно али нећете затварати очи пред новом стварношћу и правити се да представљате аутентучне вредности које нико не разуме. Ако вас већина не разуме, не можете бити лидер, зато што лидери воде већину. Донкихотовско трагање за аутентичним вредностима је губитничка игра с тога морате што пре проактивно прихватити нове концептуалне системе који ће вам дати оквир да разумете како свет функционише- истиче на предавању проф Милош Бешић.
Председник Ротари Клуба Шабац, Даница Миловановић истиче да јој је посебно драго што се тренинг одржава у нашем граду и каже да ће наставити да ради као асистент гувернера за Шабац, Лозницу и Ваљево.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa