Инфо

23. март 2017.23. мар 2017.
НЕКИ БИЛИ ИЛИ ЋЕ  ДОЋИ, А НЕКИ НИ ПРОЋИ
ВЕЋИНА КАНДИДАТА НЕ ЗАОБИЛАЗЕ ШАБАЦ ТОКОМ КАМПАЊЕ

НЕКИ БИЛИ ИЛИ ЋЕ ДОЋИ, А НЕКИ НИ ПРОЋИ

Током кампање наш град обишли Вук Јеремић, Бошко Обрадовић, Војислав Шешељ, Александар Поповић, наредних дана доћи ће и Саша Радуловић и Саша Јанковић, а Александар Вучић неће имати скуп у Шапцу


Грађани Србије ће изаћи на биралишта 2. априла када ће бирати новог председника Србије. Ако то не буду успели да ураде тог дана, други круг биће одржан две недеље касније, на Васкрс, 16. априла.
Кампања никада није била краћа, али вероватно ни интензивнија. Шабац су већ обишли неки кандидати, неки ће тек бити, а неки неће ни проћи кроз наш град.
Председнички кандидат Вук Јеремић је, одмах после обелодањивања одлуке да се кандидује, посетио Шабац и кренуо у кампању. Недавно је поново био у нашем округу када је, између осталог, посетио Богатић и Крупањ, тако да до краја кампање више неће долазити у Шабац.
За разлику од њега, и готово свих осталих кандидата, Александар Вучић кроз Шабац неће ни да прође на пропутовању за неки други град. То, међутим, не значи да Шапчани нису и да неће у кампањи видети Вучића. Шабачки СНС је више пута организовао превоз за своје чланове и симпатизере на митинге свог кандидата, а први следећи страначки конвој биће организован већ сутра, 24. марта, за када је најављен централни скуп у београдској Арени. Према незваничним информацијама, “шеф” је „наредио да у престоницу мора да дође 50.000 људи како би се показала његова снага“. Ако је за неку утеху поштоваоцима лика и дела Вучића, за понедељак, 27. март, најављен је долазак Ивице Дачића у Шабац. Он ће се присталицама заједничког кандидата владајуће коалиције у Србији обратити у Шабачком позоришту.
Кандидат Саша Јанковић ће кампању завршити управо у Шапцу, што је атипично за наше услове, јер Изборни штабови углавном изаберу Београд или Нови Сад за завршне конвенције. Како нам је речено у његовом Изборном штабу, „Јанковић се одлучио на овај корак, јер је Шабац једини слободан град у Србији, и то је велика привилегија и за град и за Јанковића“.
И Саша Радуловић ће доћи у Шабац, али већ сутра, у петак, 24. марта. Он ће се својим присталицама обратити на трибини у ресторану „Цар“.
Лидер радикала и ветеран када су у питању председнички избори Војислав Шешељ на кратко је, без позива новинарима, био у Шапцу првог дана ове недеље. Он је том приликом поручио да никада није давао лажна обећања и да је одувек говорио истину, како у комунистичко време, тако и касније у Хагу.
Шабац је посетио и кандидат Демократске странке Србије Александар Поповић. Он је искористио боравак у нашој средини и снимио емисију за једну локалну телевизију. Наш град је у неколико наврата посетио и кандидат Двери за председника Србије Бошко Обрадовић.
Највећи хит текуће изборне кампање у Србији Лука Максимовић – Љубиша Бели Прелетачевић, још није направио коначан план за кампању, јер је у овом тренутку најзаузетији због припреме контролора за гласање. У његовом Изборном штабу нам је речено да ће се потрудити да до краја кампање обиђе што више градова и општина у Србији, али да не може да потврди да ли ће међу њима бити и Шабац.

ИЗБЕГАВА ШАБАЦ
Шабац, додуше, јесте једини град у Србији у којем СНС није на власти, али чуди ако је то изговор за недолазак Александра Вучића. Он у свом политичком наступу стално истиче да воли да обилази Србију, а за ових пет година у Шапцу је био само два пута. Први пут током поплава, а други пут прошле године на предизборни скуп када су му „поклоњени сви наши минути, секунде и милиметри“. Ниједном није посетио Шабац као премијер, за разлику од Коцељеве у којој је био 19 пута, како је рекао. И у Коцељеву је кренуо да долози тек када је Верољуб Матић, са својом групом грађана, прешао у СНС.


ЈОШ НЕНАД, МИЛАН И МИРОСЛАВ
До завршетка овог броја „Гласа Подриња“ нисмо успели да сазнамо да ли ће и неко од преостале тројице кандидата за председника Србије доћи у Шабац током кампање. У питању су Ненада Чанак, Мирослав Паровић и Милан Стаматовић.

Н.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa