Инфо

16. март 2017.16. мар 2017.
АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ ПОВОДОМ 8. МАРТА

НИШТА БЕЗ ЖЕНА

Под слоганом “Ништа без жена” Црвени крст Коцељева и Служба за трансфузију крви Шабац поводом Дана жена организовали су акцију добровољног давања крви у просторијама ове хуманитарне организације.
– Већ другу годину, обележавајући међународни Дан жена желимо да се захвалимо свим дамама, даваоцима крви и да на овај начин промовишемо давалаштво у овој популацији. С поносом истичемо да је проценат добровољних давалаца крви међу женама у последњих неколико година у порасту а међу даваоцима у нашој средини 32 одсто је припадница лепшег пола - изјавио је секретар коцељевачког Црвеног крста Милан Глумац. Становнице Коцељеве су се са својим “јачим половинама” прикључиле манифестацији “Ништа без жена” која је осим у овој општини организована још у Београду и Крушевцу. Међу онима које су учествовале у акцији је и Александра Ивковић из Коцељеве која је крв дала други пут.
– Пошто акција носи назив “Ништа без жена” потрудиле смо се да то и на делу потврдимо. Основни мотив добровољног давалаштва је свакако хуманост и жеља да помогнем. Свима који су у дилеми да ли да постану даваоци препоручујем да се информишу детаљније јер је давање крви првенствено добро за организам даваоца а о аспекту хуманости да и не говоримо - рекла је Александра.
Радован Ранисављевић из Свилеуве се у улози добровољног даваоца крви нашао 55. пут.
– Мој мотив је хуманост и потреба да помогнем људима којима је ова драгоцена течност потребна. Овога пута сам се прикључио акцији у знак обележавања 8. марта јер је то још један начин да пружимо подршку дамама - поручио је Ранисављевић.
Крв је понудило 38 лица али је дало шест мање. Од укупног броја драгоцену течност је дало 15 жена од којих је чак трећина то учинила први пут.
В.Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa